Cheekin Veljeni vartija -elokuvan ensimmäinen teaser trailer ja juliste julkaistiin – mitä leffan sisällöstä voidaan niiden perusteella päätellä?

Veljeni vartija nähdään valkokankailla tammikuussa. Mitä 1,8 miljoonan euron budjetin elokuvalta on lupa odottaa?

Cheekin elämään pohjautuvan Veljeni vartija -elokuvan ensimmäinen teaser trailer ja juliste julkaistiin tänään. Medioille lähetetyn tiedotteen mukaan leffa käsittelee Antti Holman näyttelemän artistin julkisuuskuvaa ja yleisön ristiriitaista suhtautumista siihen.

Hieman yli minuutin mittaisessa teaser trailerissa tätä suhdetta tuodaan esiin sattumanvaraisella kohtaamisella hississä. Kuvissa välähtelevät muun muassa keikkapaikat, klubit, luksusautot ja vähäpukeiset naiset. Lisäksi ennakkonäytteessä nähdään Cheekin yhteistyökumppaneista esimerkiksi Diandra, Uniikki, Spekti sekä JVG:n Jare ja VilleGalle pienissä cameorooleissa omina itsenään.

Sen sijaan Herrasmiesliigan muita jäseniä eli Brädiä ja TS:ää varten elokuvaan on palkattu näyttelijät. Siitä on helppo päätellä, että heidän roolinsa ovat todennäköisesti suuremmat kuin useimmilla muilla Cheekin kollegoista. Se onkin ainoastaan loogista, sillä 5th Elementin sisällä muodostuneen ryhmän jäsenet ovat kulkeneet artistin mukana koko matkan Lahden kaduilta nykyhetkeen asti.

Brädin ja TS:n näyttelijöitä ei ole vielä julkistettu, mutta isoimmat roolitukset ovat jo tiedossa: Saga Sarkola esittää päähenkilön fiktiivistä Noora-tyttöystävää, kun taas Kai Lehtinen ja Anna-Leena Härkönen esittävät Cheekin vanhempia. Armi Toivanen näyttelee elokuvassa supertähden manageria Carla Ahoniusta. Yhdessä keskeisessä roolissa on esimerkiksi tuoreessa Rendel-elokuvassa mukana ollut suomalais-venäläinen Alina Tomnikov, jonka hahmoa ei ole vielä paljastettu.

Teaserissa ei nähdä lainkaan yhtä lailla Holman näyttelemää Cheekin veljeä Jere Tiihosta, vaikka elokuvaa on luonnehdittu vahvaksi veljestarinaksi. Tarinalle keskeinen kaksosuus tuodaan kuitenkin selkeästi esiin elokuvan julisteessa, jonka tagline viittaa samoissa lähtökohdissa kasvaneiden veljesten täysin toisenlaisiin suuntiin lähteneisiin elämiin.

Autenttisuutta elokuvaan on haettu palaamalla oikeille tapahtumapaikoille sekä esimerkiksi pukeutumisella, kuten 2000-luvun alussa mastokaupungin katukuvassa alituiseen nähdyillä 5th Element -paidoilla. Elokuvaa kuvattiin myös Tampereen Blockfesteilla viime elokuussa Elastisen ja Cheekin muodostaman Profeetat-superkokoonpanon keikan aikana. Tuolloin Holma esitti roolihahmonsa Äärirajoille-hitin täyteenahdetulle Ratinan stadionille (katso video tästä).

Toisaalta leffan työryhmä ei ole pelännyt ottaa tiettyjä vapauksia, kuten jo Sarkolan hahmo osoittaa. Holma tosin on saattanut pelätä kotiparturikoneen ääntä, sillä vuosituhannen alun ”räppikaljua” tai millisänkeä näyttelijällä ei ilmeisesti leffassa nähdä.

Elokuvan julisteesta tarkkasilmäisimmät voivat löytää mielenkiintoisen yksityiskohdan: Fried Musicin tuottajaguru Jukka Immonen toimii elokuvan musiikkituottajana. Immosella on aiempaakin kokemusta elokuvanteosta, sillä hänet palkittiin vuonna 2006 parhaan musiikin Jussi-patsaalla Tyttö sinä olet tähti -elokuvasta. FUM.FI jää mielenkiinnolla odottamaan, yltääkö Veljeni vartija kriitikoiden aikoinaan ylistämän draamakomedian tasolle.

Veljeni vartija saa ensi-iltansa 31. tammikuuta 2018. Tsekkaa teaser trailer ja juliste alta!