Cheekin uran päätöskeikoilla nähdään ennätyksiä rikkova tuotanto

Cheek lopettaa uransa odotusten mukaisesti isosti.

Tulevana viikonloppuna uransa lopettavan Cheekin jäähyväiskeikoilla nähdään kaikkien aikojen suurin suomalainen konserttituotanto. Lahden Mäkimontussa perjantaina ja lauantaina järjestettävät Valot sammuu -konsertit ovat loppuunmyytyjä, ja tapahtumiin on tulossa viikonlopun aikana 60 000 vierasta.

Lahden Mäkimonttuun rakennetaan Cheekiä viimeisiä keikkoja varten ennätyksellisen suuri esiintymisareena. Yli 60 metriä leveä, 25 metriä korkea ja kokonaismassaltaan satojatuhansia kiloja painava lava on jalkapallokentän levyinen ja kokonaismitoiltaan suuren asuinkerrostalon kokoinen. Tanskasta tuotu lava on kustomoitu ainoastaan viikonlopun konsertteja varten.

Lavan rakenteisiin kiinnitetään jopa tuhat neliömetriä videoseinää sekä yli tuhat valaisinta tai muuta efektilaitetta. Sähköntarpeita hoitavat 12 siirrettävää generaattoria sekä kaapelit, joita on satojen kilometrien edestä. Tapahtuman kaluston kuljettamiseen tarvitaan kaiken kaikkiaan yli 50 rekkaa.

Katsomoalueelle on tiedossa tuhansia neliömetrejä porrastettua telinekatsomoa sekä useita kilometrejä turva-aitoja. Rakennus- ja purkutyöt kestävät lähes kolme viikkoa, ja tapahtumassa työskentelee yhteensä noin tuhat henkeä.

Cheekin Valot sammuu -keikat ovat ensimmäiset Lahden Mäkimontussa järjestettävät suurkonsertit New Kids On The Blockin keikan jälkeen. Takavuosien huippusuosittu yhdysvaltalainen poikabändi keikkaili Lahdessa kesällä 1991.