Cheekin näyttelijä paljastettiin – tekee tuplaroolin tulevassa Veljeni vartija -elokuvassa

Nana Simelius

Veljeni vartija saa ensi-iltansa alkuvuodesta 2018.

Suomen suosituimpiin artisteihin kuuluvan Cheekin ja tämän veljen elämään pohjautuvan Veljeni vartija -elokuvan näyttelijät julkistettiin tänään Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Elokuvassa Cheek eli Jare Tiihonen ja kaksoisveli Jere Tiihonen nähdään kolmessa eri ikä-vaiheessa: lapsina, teineinä ja aikuisina. Tuotantoyhtiö Helsinki-filmi oli jo aiemmin ilmoittanut, että rooleihin haetaan oikeita kaksosveljeksiä.

Lapsina Tiihosia näyttelevät 8-vuotiaat espoolaiset Niklas ja Julius Liukkonen, jotka käyvät tällä hetkellä peruskoulun toista luokkaa. Teini-ikäisinä Tiihosen veljeksinä valkokankaan ottavat haltuun 17-vuotiaat Eemeli ja Vilhelmi Masanen. Vaasalaisveljekset päätyivät mukaan elokuvaan onnistuneiden koekuvauksien jälkeen, vaikka kummallakaan ei ole aiempaa kokemusta näyttelemisestä.

Aikuisen Cheekin roolin sai itselleen 34-vuotias Antti Holma. Näyttelijä tekee elokuvassa maailmallakin poikkeuksellisen ja teknisesti haasteellisen tuplaroolin, sillä hän esittää myös Jereä aikuisena.

– Tämä on niin sanotusti mahdoton tehtävä ja minkäänlaisia muita ei kannatakaan tehdä, Holma sanoi tiedotustilaisuudessa.

Veljeni vartijan kuvaukset alkavat elokuussa. Muun muassa Lahteen ja Helsinkiin sijoittuvan elokuvan muut näyttelijät tullaan julkistamaan ennen kuvauksien alkua. Ensi-iltansa JP Siilin ohjaama elokuva saa helmikuussa 2018.