Cheek tänään 10 vuotta täyttävästä Herrasmiesliigan levystä: ”Se oli raakaa runttausta kovalla asenteella!”

Cheekin, TS:n ja Brädin muodostama räppikollektiivi Herrasmiesliiga julkaisi ensimmäisen ja viimeiseksi jääneen levynsä 21.10. vuonna 2006, eli levy täyttää tänään perjantaina kunnioitettavat kymmenen vuotta.

FUM.FI:n tavoittama Cheek kertoi, että levy oli oman aikansa kuva. Miehen mukaan levy oli eräänlainen ikuisuusprojekti, jota kasattiin pitkään.

– Kylläpä aika menee nopeasti eteenpäin, kun tuota muistelee. Projekti siirtyi aina kuukaudesta toiseen. ”Tehdään ensi kuussa, tehdään ensi kuussa.” Mutta sitten vuonna 2006 saimme sen vihdoin ulos, Cheek muistelee.

– Koko levy oli raakaa runttausta kovalla asenteella. Liiga oli ja on asennemusiikkia, jota tehtiin sen enempää miettimättä.

Räppäri kertoo, että Herrasmiesliigan levy oli mukava sivujuonne Cheek-grindaamisen keskellä.

– Tuohon aikaan Cheek oli jo saanut muutaman hyvän räppihitin vyön alle, joten voisin sanoa, että levy oli vähän sellainen paineista vapaa projekti. Levyn jälkeen teimme myös pienen Herramiesliiga-rundinkin.

– Mielestäni tänä päivänä levy kuulostaa aikaan sidotulta. Räppi on kuitenkin aikaan sidottua musiikkia. Räppi muuttuu ja tyylit muuttuvat, mutta esimerkiksi omalla kohdallani vuonna 2006 olin löytänyt sen oman tyylini räpätä. Jotenkin tuntui siltä, että kaikki palaset loksahtivat tuohon aikaan kohdalleen, Cheek muistelee.

Samoilla linjoilla on myös TS, jonka mukaan levy toimii edelleen, mutta se on oman aikansa tuote.

– Levyn kuunteleminen nostaa pintaan nostalgisia ajatuksia. Itse asiassa kuuntelin sitä muutama kuukausi sitten. Se kuvasi meidän sen hetkistä elämää. Näin kymmenen vuoden jälkeen musahommat ovat muuttuneet ja mekin olemme kasvaneet ihmisinä. Tuo levy vie takaisin noihin nuoruuden päiviin.

– Levy ei kuitenkaan aiheuta mitään korvien punoitusta. Emme räpänneet alta lipan, vaan panostimme aina räppäämiseen täysillä. Meidät tunnettiin siitä, että teimme kunnon räppiä. Olen levystä ylpeä. Klassikkolevy.

Brädi puolestaan muistelee levyn aikaisia aikoja eri kulmasta.

– Olin tuohon aikaan juuri eronnut pitkästä suhteesta, enkä voinut kovin hyvin. Elin yhdenlaista räppitähden elämää, kun kiersin Suomea tuollaisen rymyjengin kanssa ja asuin Lahdessa sellaisessa kimppavirityksessä. Tavallaan levyn kuunteleminen tuo mieleen vähän surullisiakin muistoja.

– Olen aina joukkuepelaaja, joten voisin aivan hyvin tehdä uuden Herrasmiesliiga-levyn. Ja olen vähän kyllä surullinen, ettei levy ole saanut jatkoa. Ja olen sitä mieltä, että meillä on hyvä bändi Liigan kanssa, joten olen milloin tahansa valmis tekemään uuden Liiga-levyn, Brädi kertoo.

– Teknisesti jos levyä kuuntelee, sitä ei tarvitse kuunnella häveten. Se on kova kiekko, ja on hyvä, että se on viimeinkin Spotifyssa. Se on aikamatka ja kurkistus siihen, mikä meillä oli meininki tuohon aikaan.

Herrasmiesliiga on edelleen elossa, sillä aina vuoden vaihtuessa ryhmä hemmottelee fanejaan julkaisemalla kovaa suosiota saaneita Ei Pahalla Mut Tahallaan -biisejä.

– Kyllä meillä on taas jotain suunnitteilla, Cheek vihjaa tämän vuoden biisistä.