Cheek pelkäsi: ”Tappaako tää sen manian, mun luovuuden ja draivin?”

Jare Henrik Tiihosen odotettu JHT - Musta lammas julkaistiin tänään torstaina. FUM.FI tapasi Suomen suosituimman räppärin ja jutteli hänen kanssaan uunituoreesta elämäkerrasta.

Mikko Aaltosen kirjoittama kirja, joka on herättänyt etukäteen paljon puhetta ja spekulaatioita, on Cheekin omien sanojen mukaan todella onnistunut projekti. Vielä elokuussa mies pelkäsi teoksen muodostuvan eräänlaiseksi itsemurhaprojektiksi.

– Ajatukseni ovat vähän ehkä pehmentyneet. Tää muuttaa sen, mitä jengi tietää Cheekistä, mutta murhaaks tää mitään? Olen saanut niin hyvää palautetta niiltä, jotka ovat lukeneet kirjan ennakkoon, että olen miettinyt, että ehkä tässä ei olla ketään murhaamassa, Cheek puntaroi nyt.

Räppärin mukaan satoja tunteja kestänyt prosessi muodostui yhdenlaiseksi isoksi terapiasessioksi.

– Kun aloimme tehdä tätä, lopetin muut terapiat kokonaan. Se oli jokaviikkoista: ekana kävimme läpi kaikki murheet ja sitten siirryimme päivän agendaan. Kyllä sieltä jotain oppeja itsensä kehittämiseen löysi.

Viime päivinä paljon uutisoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö ja siihen liittyvä lääkitys oli yksi Cheekin peloista. Isoista liikkeistä tunnettu räppäri paljasti pelänneensä lääkkeiden tylsistyttävää vaikutusta.

– Kun sain diagnoosin, mun isoimpia huolia oli se, kun sanottiin, että lääkkeitä pitää ottaa. Isoin kysymykseni siinä vaiheessa oli, että tappaako se mun manian, Cheek valotti.

Samalla mies valotti myös sitä, kuinka hän odottaa kirjansa menestyvän. Ja ennen kaikkea, pystyykö mies vaikuttamaan JHT – Musta lammas -kirjan menestykseen.