Chebaleba astetta salonkikelpoisempana

Chebaleba julkaisi uutta musiikkia reilun puolen vuoden tauon jälkeen.

Chebaleba on aiemmissakin biiseissään on kokeillut modernia soundia, mutta verrattuna esimerkiksi vuonna 2014 julkaistuun Standby-hittiin on uutuusbiisi Veivit huomattavasti klubikelpoisempi. Tämä ei varmaankaan kaikkia artistin vanhempia kuuntelijoita miellytä, mutta Veivien voisi hyvinkin kuvitella soivan radioissa ja yökerhoissa tiheäänkin tahtiin.

Vanhojakin faneja varmasti miellyttää se fakta, että Chebaleban ulosanti sen sijaan on pysynyt tunnistettavana, ja heti ensimmäisestä versestä alkaen on selvää, kuka äänessä on. Ruman tulkitsemissa kertosäkeissä autotunea taas on käytetty niin kovalla kädellä, ettei artistin ääni pääse oikeuksiinsa.

Valitettavasti Veiveistä jää fiilis, että klubiystävällinen soundi on tuonut mukanaan myös klubiystävälliset lyriikat. Pohjimmainen idea biisissä on, että pitäisi muistaa elää ennen kuolemaa. Käytännössä lyyrinen sisältö rajoittuu siihen, että kertojien elämä on siistiä eikä muiden asiat kosketa. Hyvässä ja pahassa suurempia massoja miellyttämään tehty biisi jättääkin auki kysymyksiä Chebaleban tulevista jutuista. Onko räppäri muuttamassa suuntaansa, vai oliko tämä vain yksittäinen kokeilu?