Break SM -tapahtuma muuttaa muotoaan

Karsinnat tämän vuoden Break SM -kisoihin pidetään ainakin kolmessa eri kaupungissa.

Suomalaiset breikkarit ottavat jälleen mittaa toisistaan joulukuussa, kun Break SM -kisat järjestetään jo 16:ta kertaa Helsingissä. Break SM:n konsepti kokee tänä vuonna ison uudistuksen, sillä Kulttuuriareena Glorian päätapahtuma muuttuu kaksipäiväiseksi.

Karsinnat 16.-17. joulukuuta järjestettävään päätapahtumaan pidetään heinäkuussa Lahden Messilässä ja elokuussa Lappeenrannan Linnoituksessa. Karsintakaupunkeja saattaa tulla lisää, mutta ainakin myös Helsinkiin on tiedossa omat karsinnat. Karsinnoissa on mahdollisuus lunastaa 1vs1 Great8-paikka sarjoissa 1vs1 Naiset, 1vs1 Miehet ja 1vs1 Nuoret (niin sanottu olympiasarja 2000-2002 syntyneille). Karsinnoista tiedotetaan yksityiskohtaisemmin myöhemmin.

Vuodesta 2002 järjestetty Break SM on yksi suomalaisen bboy-skenen tärkeimmistä instituutioista. Kisojen tuomaristossa on istunut kuluneen 15 vuoden aikana kotimaisten huippuosaajien ohella alan ikoneja kuten Ken Swift ja Swift Rock. Alkuaikoina tapahtumaa houstaamassa nähtiin Elastinen sekä C-Matrix a.k.a. Charles Salter, joka oli ensimmäisiä break-opettajia Suomessa. Viime vuosina juontajana on kunnostautunut Flow Mo Crew:n moniosaajana tunnettu bboy Wartecs.

Lisätietoa tapahtumista tulee pian Break SM:n nettisaitille. Tsekkaa viimevuotinen kisatallenne alta!