Blockfestin päivämäärät julki, festarin kymmenvuotissynttäreillä supertähti The Weeknd

Kymmenen vuotta täyttävän Blockfestin päivämäärät on julkaistu. Ennen elokuuta pyöreitä juhlitaan myös Kaisaniemessä The Weekndin keikalla.

The Weeknd saapuu heinäkuussa ensimmäistä kertaa Suomeen. Tamperelainen Blockfest täyttää tänä vuonna pyöreitä ja järjestää sen kunniaksi pääfestarin lisäksi konsertin myös Helsingin Kaisaniemessä.

The Weeknd eli oikealta nimeltään kotoisan kuuloisesti Abel Makkonen Tesfaye on 27-vuotias etiopialais-kanadalainen laulaja-lauluntekijä sekä tuottaja. Rankan nuoruuden huumeiden parissa elänyt tähti keksi artistinimensä siten, että eräänä viikonloppuna hän kaverinsa kanssa lähti koulusta eikä ikinä palannut. The Weekndin kohdalla se ei välttämättä ollut huono ratkaisu, sillä artistilla on pyyhkinyt varsin hyvin kesken jätetyistä opinnoista huolimatta.

Jotain miehen suosiosta kertoo esimerkiksi se, että hänen viikko sitten julkaistua Reminder-videotaan on katseltu nyt lähes 30 000 000 kertaa (kun esimerkiksi oman superstaramme Cheekin Timantit on ikuisia on kerännyt kolmessa vuodessa noin 13 000 000 katselua). Puolisen vuotta sitten julkaistulla Starboylla on yli 700 miljoonaa katselukertaa. The Weekndin voittamista palkinnoista ja ehdokkuuksista on oma Wikipedia-sivustonsa, joka kertoo miehen voittaneen 67 palkintoa yhteensä 182:sta ehdokkuudestaan. Pelkästään vuonna 2016 artisti voitti Billboard Music Awardsissa kahdeksan palkintoa ja kaksi Grammya sekä teki Guinnessin maailmanennätyksen vuoden aikana eniten striimauksia keränneellä albumilla (Beauty Behind the Madness). Kanadalainen Juno Awards palkitsi The Weekndin kahtena vuonna peräkkäin vuoden artistina.

Vaikuttajikseen paljon erilaisia artisteja Bad Brainsista R. Kellyyn listanneen The Weekndin musiikissa yhdistyy usein hitaat tempot, sielukkaat melodiat ja tumma soundimaailma. Muun muassa biisit Can’t Feel My Face ja Daft Punkin kanssa yhteistyössä tehty I Feel It Coming ovat saaneet Suomessakin runsaasti radiosoittoa. The Weekndin uusimmalla levyllä vierailevat muun muassa Lana Del Ray ja Kendrick Lamar. Hänen Earned It -sinkkunsa löytyy Fifty Shades of Greyn soundtrackilta.

The Weekndin lisäksi Kaisaniemen lavalle nousevat 1. heinäkuuta myös JVGBryson TillerKube ja Evelina. Varsinainen Blockfesr järjestetään Tampereella 18.-19.8.2017. Sen ensimmäinen artistijulkistus tapahtuu 6.3.

Liput Kaisaniemen tapahtumaan tästä, tapahtuman Facebook-sivulle tästä.