B-Boy & B-Girl Dojon opetusvideoiden biitit on nyt julkaistu rajoitettuna vinyylipainoksena

Breikkipiireissä maailmanlaajuisesti tunnettu bboy Focus on kunnostautunut myös tuottajana.

Suomen bboy-skenen keskeisimmän ryhmän Flow Mo Crew:n perustajajäseniin kuuluva Focus on alkanut tehdä nimeä itselleen tuottajana. Jyväskyläläisen MidPoint Rockers -breikkiryhmän riveistä oman alansa maailmanlaajuiseksi huippunimeksi noussut bboy on nyt julkaissut ensimmäistä kertaa omaa tuotantoaan vinyylillä.

Dojo Beats sai alkunsa vuonna 2015, kun Focus ja bgirl AT päättivät perustaa B-Boy & B-Girl Dojo -internetportaalin. Opetusvideoihin tarvittiin musiikkia, ja noin viisi vuotta musiikin tuottamista itsenäisesti opetellut Focus päätti itse istua alas MPC:n ääreen. Muutaman viikonlopun jälkeen kasassa oli Dojo Beats EP, jonka jokaista seitsemää raitaa käytettiin internetportaalin opetusvideoissa.

Lopulta kappaleet alkoivat elää omaa elämäänsä ja keräsivät yhteensä yli 45 000 kuuntelua SoundCloudissa ja YouTubessa. Lisäksi Focus törmäsi netissä videoklippeihin, joissa bboyt treenasivat hänen tekemilleen biiteilleen esimerkiksi Meksikossa, Espanjassa ja Taiwanissa.

Nyt innostusta herättäneistä biiteistä on painatettu numeroitu sadan kappaleen 7″ vinyylipainos. Mikäli haluat äänitteen itsellesi, niin levyn ostaminen onnistuu kädestä käteen tai Focuksen Bandcampin kautta!