Asteen uusi single käsittelee tunnetta, joka on samaan aikaan raastava ja koukuttava

Nana Simelius

Aste kehottaa pitämään päät ylhäällä, sillä hän aikoo pudotella uutta materiaalia koko loppuvuoden.

Useita hittejä takonut Aste palaa pelikentälle tuoreella Luonasi-singlellä. Kappale poikkeaa aiheeltaan selkeästi lahtelaisartistin aiemmista kesähiteistä, sillä se käsittelee kaipuuta.

– Halusin tehdä kesäksi jotain ei niin ennalta-arvattavaa kamaa jengille. Mulla oli sellanen fiilis et oon tehnyt sen kesäisen juomalaulun jo, et nyt kokeillaan jotain muuta, Aste kertoo.

Luottotuottaja MGI:n kanssa tehdyllä kappaleella kuullaan myös indiepop-yhtye Youngheartedin laulajaa Reeta Huotarista.

– Mä tykkään hulluna hänen soundista ja tulkinnasta. Reeta oli mukana jo Peruskallio-biisillä ja mun mielestä hän on yksinkertaisesti täydellinen artisti vetää tän tyylistä juttua, Aste perustelee yhteistyön jatkamista.

Luonasi on jatkoa Asteen viime vuoden lopulla julkaisemille singleille Peruskallio ja Enemmän kuin valmis. Vaikka nykyään useat artistit julkaisevat ainoastaan yksittäisiä singlejä, ei Aste ole ainakaan toistaiseksi luopunut albumikokonaisuuksien tekemisestä.

– Se kokonaisuuden ajattelu antaa kuitenkin hyvät raamit silloiselle projektille. Sit kun saa sen homman duunattua on taas sellainen olo et voi tehdä ihan mitä vaan, et jengillä ei voi olla mitään hajua mun tulevasta soundista koska ei mullakaan viel välttämättä oo, rap-artisti nauraa.

Asteen aiemmille sieluntuotteille on ollut kysyntää, sillä niitä on striimattu Spotifyssa yli 30 miljoonaa kertaa. Lisäksi mies on viimeisen kolmen vuoden aikana julkaissut kahdeksan singleä, jotka ovat rikkoneet kulta- tai platinarajan. Pienimuotoisia paineita jatkaa samalla linjalla saattaa siis löytyä.

– Tekis mieli sanoo ettei mitään paineita oo, mut jotenkin sit kuitenkin aina jännittää ihan helvetisti. Oon mä kyl tosi fiiliksissä siitä et jengi on löytänyt ja syttynyt jutuille tähän asti noin hyvin, my people!

Oman tuotantonsa ohella Aste on tehnyt itselleen nimeä Lahti United -kollektiivissa, joka on tiputtanut kehiin jo muutamaan otteeseen isomman kokoluokan bängereitä. Kysymykseen projektin jatkosta miehellä on ryhmän fanien odotuksia nostattava vastaus.

– Lahti United elää ja norsu posliinikaupassa kasvaa, se alkaa olee vähän liian iso sinne, kohta tapahtuu salee jotain ja sit me tullaan ottaa meidän paikka. Välillä tuntuu et jengi on vähän paskana tosta Lahti-etuliitteestä muualla, et vaikka stadissa jotku kelaa et vittuileeks nää saatanan lahtelaiset meille, sit jengi tulee sanoo et tosi kovaa matskua ku törmätään mut ikinä ei julkisesti haipata. Me tiedetään et ollaan poikkeuksellisen kova ryhmä ja kyl sen tulee tietää viel kaikki muutkin.