Aste uudesta Peruskallio-biisistään: ”Olen ollut huolestunut viime aikojen meiningistä”

Räppäri Aste julkaisi perjantaina uuden sinkkunsa nimeltään Peruskallio, joka nimensä mukaisesti kertoo asioista, joihin itse kukakin voi nojata.

FUM.FI soitti Asteelle ja uteli hieman kappaleen tematiikasta.

– Mulla tekstit syntyvät yleensä vähän puolivahingossa. Mä harvoin mietin etukäteen, mistä kirjoittaisin. Jos mulla on biitti valmiina, niin aloitan kirjoittamisen ja jossain vaiheessa huomaan, että kappale on valmis, räppäri kertoo työmetodeistaan.

– Peruskallio voi koostua monesta asiasta, mikä kullekin on tärkeää ja mikä on kellekin se peruskallio, jonka varaan nojata. Toivon, ettei se olisi mitään mielikuvitusmaailmaa, kuten esimerkiksi sosiaalinen media voi pahimmillaan olla. Sen peruskallion pitäisi olla aitojen asioiden kokonaisuus.

Aste ei kuitenkaan ole somea vastaan.

– En ole mikään some-vastainen jäärä, mutta maailma on kyllä muuttunut tosi paljon lyhyessä ajassa. Mielestäni nuoret kadottavat elämän realismin somessa. Ja unohdetaan, että oikea elämä ei ole niin hohdokasta kuin monesti somessa annetaan ymmärtään, mies tuumaa.

Miehen mukaan ei ole vaikeaa tehdä bilebiitillä varustettua kappaletta, jossa kuitenkin on sanomaa.

– Totta kai on omalla tavallaan haastavaa yhdistää diippejä keloja ja tanssittavaa musaa, mutta diggaan tehdä diippejä biisejä ja diggaan tehdä musaa, jossa on meininkiä. Olen huomannut, että biitimmistäkin biiseistä ihmiset löytävät välillä yllättäviäkin asioita. Sellaisia juttuja, joita en ole itse kelannut. Ja on tärkeää, että jokainen löytää kappaleista itselleen tärkeän jutun.

– En halua missään nimessä ottaa harteilleni mitään opettajan viittaa, mutta haluan herättää ajatuksia. Tämä on kuitenkin viihdetaidetta.