Asalta uusi albumi: ”Kaheksan kappaleen verran suht introverttiä läppää”

Ava Us -albumin kansitaide antaa osviittaa levyn sisällöstä.

Asa ei juuri pitänyt meteliä tänään julkaistusta albumistaan.

Asa on työstänyt kaikessa hiljaisuudessa levyllisen uutta materiaalia. Niinkin hiljaisuudessa, että tämän iltaisen Korjaamon keikan kerrottiin vasta tänään olevan Avar uus -levyn julkkarikeikka.

”Tänään tulla tupsahti uus lätty nimeltä Avar uus. Kaheksan kappaleen verran suht introverttiä läppää ja hiukan klaudahtavaa musiikkia. Tuotannosta vastuussa on Pelan. Biitit Late Ampuja aka Pyhä toimitus, Pelan, Polarsoul ja Me-Me”, Asa kirjoittaa Facebook-seinällään.

Täysin yllätys levy ei kuitenkaan ollut, sillä viime maanantain Ääniwallin keikalla kuultiin jo uuden levyn biisejä – Asa & Band aloitti keikkansa Avar uuden Valkoisella kappaleella ja Mustalla kappaleella.

Asa &
Asa & Band Ääniwallissa 5.12.

Jurrinen tekstari jumalalle

Asan (silloinen Avain) Punaisen tiilen aikainen vasemmistolaispaatos vaihtui välissä reggaesoundeihin ja lähes karnevalistiseen ilotteluun. Paluu alkujuurille Avar uus ei sentään ole, vaan kuten levyn nimikin antaa olettaa, uuden äärellä ollaan jälleen. Silti kokonaisuus tuntuu pitkästä aikaa itselleni tutummalta Asalta. Uutukaisalbumi on yhtä aikaa itseensä käpertyvä ja avoin. Viittauksia korkeamman  voiman etsimiseen on ripoteltu pitkin kokonaisuutta, mikä tuntuu alleviivaavan ihmisen pienuutta ja merkityksettömyyttä laajassa kuvassa. Tunnelma ei kuitenkaan ole ahdistava, vaan jopa päinvastoin vapauttava.

Asa & Me-Me, Kasper ja Polarsoul tänään Korjaamolla ja Asa Sipulijaskan levyjulkkareilla huomenna Alakulttuuritalolla.