Antti Tuiskulta uusi albumi – ensimmäinen single ilmestyy huomenna

Anna Äärelä

Kantaaottavaksi, syvälliseksi ja hengelliseksi kuvailtu Valittu kansa -levy julkaistaan ensi perjantaina.

Antti Tuisku on tiedottanut julkaisevansa seuraavan studioalbuminsa tällä viikolla.

Valittu kansa -nimisen albumin tuottajana toimii Jurek ja kirjoittajina ovat hänen sekä Antin lisäksi olleet Saara Törmä, Aku Rannila, Kalle Lindroth ja Henna Sarriola. Albumin on kerrottu olevan kantaaottava, syvällinen ja hengellinen. Tiedotteen mukaan levyllä kuullaan kuitenkin myös aimo ainnos Antille ominaista itseironiaa. Albumin sanotaan kertovan ihmisen täydellisestä epätäydellisyydestä kertoo ihmisen täydellisestä epätäydellisyydestä, jota Antti käsittelee omien virheidensä kautta. Levy kunnioittaa eri uskontoja, mutta käsittelee vahvasti ihmisen tekopyhyyttä.

Antti Tuisku on kuvaillut uutta albumiaan tiedotteelle seuraavasti:

”Albumilla kuuluu ihmisen kaipuu hengelliseen kotiin – sellaiseen rauhaan, jota varmasti kaikki tällä planeetalla ennemmin tai myöhemmin etsivät. Kappaleissa kyseenalaistetaan suuria auktoriteetteja ja sitä kautta myös ihmisiä, jotka asettuvat korkeampaan asemaan arvostelemaan muita.”

Valittu kansa -albumin taustalla ovat vahvasti Antin omat ajatukset siitä, keneltä virheitä pitäisi pyytää anteeksi vai pitäisikö. Sekä se, miten pystyisi joka päivä oppimaan ja olemaan parempi ihminen.

”Minulle on erityisen tärkeää, että pystyn katsomaan itseäni peilistä, analysoimaan käytöstäni ja tiedostamaan myös ne asiat, joissa pitäisi kasvaa ja kehittyä. En ajattele enkä halua kertoa ihmisille totuuksia elämästä tai siitä miten sitä pitäisi elää. Tahdon kuitenkin herättää keskustelua ja kyseenalaistaa joitain asioita, joita meille on lapsesta asti syötetty. Kappaleista voi löytää monenlaisia merkityksiä siitä riippuen kuka niitä kuuntelee”, Antti kertoo.

Valittu kansa -albumi saapuu perjantaina 7. helmikuuta. Ensimmäinen levyltä julkaistava single – myös nimikappaleen virkaa ajava – Valittu kansa ilmestyy sen sijaan musiikkivideon kera jo huomenna 5. helmikuuta.