Anteeksipyytelemättömän rataräpin kulmakiven julkaisusta on kulunut kymmenen vuotta – Jontti & Shaka lähtevät klassikkonsa kunniaksi rundille

Rata-äänite esitetään keikoilla kokonaisuudessaan.

3rd Rail Musicille levyttävän Jontti & Shaka -duon kulttiklassikoksi nousseen Rata-äänitteen julkaisemisesta on tullut kuluneeksi kymmenen vuotta. Astetta karumpaa ilmaisua edustava levy oli aikoinaan hetken aikaa jopa Suomen virallisella albumilistalla ja sen single Kolmatta linjaa sinkkulistan Top10:ssä. Ikoninen albumi oli olennainen tekijä taitavasti kirjoitetun rataräpin elinvoimaisuudessa alagenrenä. Lisäksi Rata-äänite varmisti lopullisesti Jontin & Shakan paikan suomalaisen hiphopin kaanonissa.

Pyöreiden vuosien kunniaksi Hög Agency & Promotion ja 03Crew järjestävät yhteistyössä artistien kanssa joukon keikkoja, joilla kuullaan koko klassikkojulkaisu alusta loppuun. Toistaiseksi kaksikko on buukattu keikalle Helsinkiin, Tampereelle, Jyväskylään, Kuopioon ja Kouvolaan, mutta myös lisäykset ovat mahdollisia. Osalla keikoista nähdään Jontin & Shakan ohella alan tuoreempia nimiä kuten Area52, Matala Profiili, DJ Lyttä, DJ R2ISDJ2 ja Joosu J.

Kiertueen keikat:

04.10. Gangsta Soul, Club Escape, Jyväskylä
10.11. Olympia, Tampere
15.12. Korjaamo, Helsinki
29.12. Bar Q, Kouvola
30.12. Henry’s Pub, Kuopio