”Annoin kaiken hulluuden mennä taiteeseen, jotta päähän jäisi tilaa järkeville ajatuksille” – Uuden aallon rap-lupauksen uusin projekti on enemmän kuin pelkkä mixtape

IBE julkaisi toisen kokonaisuutensa.

Nälkäisen oloinen IBE teki paluun julkaisurintamalle muutaman viikon takaisella Viraali-singlellään, joka toimi singlelohkaisuna tämän Nonsense-mixtapelta. Nyt nuoren helsinkiläisartistin ensimmäinen mixtape on laitettu linjoille kokonaisuudessaan.

– Nonsense on monimuotoinen taideprojekti, movement ja elämänkatsomus. Se syntyi oikeastaan aivan vahingossa – ”nonsense” ilmestyi joka puolelle; kouluvihkoihin, vessojen seinille ja omiin vaatteisiini; se oli ikään kuin tägi. Viime vuonna julkaistun IBE-levyn kannessa päälläni on punainen T-paita, johon piirsin tussilla ”NONSENSE.” Samana syksynä tuli ajatus mixtapen tekemisestä, artisti kertoo tiedotteessa.

Kahdeksan raidan mittaisen mixtapen työstäminen alkoi viime syksynä. Sen tuotannosta vastaavat nimet EM, Stick ja My Friend Marla. Mikkikopissa pistäytyi Versace Henrikin ohella Vege.

– Kappaleet alkoivat syntyä päivien muuttuessa pimeiksi ja kylmiksi. Kanavoin varmasti monille tutut kylmän kaamoksen mielenmaisemat teksteihini. On tullut mietittyä elämää, kuolemaa ja kaikkea siitä väliltä. Tekoprosessi oli erilaista kuin ennen: en ajatellut kokoavani levyä tai ep:tä, vaan kirjoitin ja äänitin demoja satunaisesti, usein yksin. Valvoin monia öitä. Kirjoittaessa purin itseäni ja koin suuria oivalluksia, vaikka sitä ei ehkä hölynpölyisistä lyriikoista kuule. Annoin kaiken hulluuden mennä taiteeseen, jotta päähän jäisi tilaa järkeville ajatuksille, IBE jatkaa.

IBE:n mukaan kappaleet eivät varsinaisesti liity toisiinsa, mutta kaikissa on jonkinlainen taustakertomus ja ne ovat samalta ajalta. Myös valokuvaaja Julius Konttisen kanssa tehdyllä levynkannella on oma pieni tarinansa.

– Se on huoneeni tavaroista, roinasta ja taiteesta tehty installaatio. Kaikki pimeään huoneeseen kerääntynyt materiaali – nonsense – kohtaa viimein kevään auringonvalon.

Ota mixtape kuunteluun alta. Yltä löydät Online – Offline -kappaleen videon, joka on Sac Magiquen kädenjälkeä.