Anna Palmun Brush It Off on feministinen voimabiisi

"Do what you were meant to do", julistaa Anna Palmu Instagram-profiilissaan. Artistin eilen julkaisema Brush It Off -single jatkaa hyvillä elämänohjeilla.

Anna Palmu (23) on vielä suht tuntematon artisti, mutta laulajan eilen julkaistu musiikkivideo antaa aihetta povata tilanteeseen muutosta. Brush It Off on biisi, jota jokaisen naisen kannattaisi laulaa itselleen peilin edessä aina ennen kotoa poistumista.

– Miehet eivät ole mitenkään vähempiarvoisia, enkä koe laulavani erikseen juuri naisille. Koen kuitenkin olevani persoona ja asennemimmi, joten lauluni kertovat voimakkaista naisista. Tärkein viestini on, että ihmisten pitää uskoa itseensä. Arvostan, kun mimmit tekee hyvää duunia ja niillä on yhtä paljon munaa ja energiaa kuin miehillä.

Kuva: Helmi Uusitalo
Kuva: Helmi Uusitalo

Anna Palmu on tehnyt musiikkia jo kahdeksan vuoden ajan. Soolotuotantoaan hän kuvailee urbaaniksi, isotunteiseksi mimmienergiaksi, joka säilyttää pilkkeen silmäkulmassa. Turun konservatioriosta valmistunut Palmu kertoo seikkailleensa rytmisen musiikin maailmassa ainakin kymmenenvuotiaasta saakka ja fiilistelleensä aina englanninkielistä musiikkia. Vaikkei Palmu tietoisesti halua matkia ketään, kansainväliset vaikutteet kuuluvat hänen tuotannossaan eittämättä. Vaikka hänellä ei sooloartistina ole vielä juurikaan nimeä, kappaleet ja niihin tehnyt videot on toteutettu taiten ja suuren maailman meiningillä.

– Yksi suuri esikuvani on Jessie J, vaikka oma musiikkini ei olekaan ihan sen tyyppistä. Saan inspiraatiota hyvistä keskusteluista ja elämänkokemuksista. Inspiroidun myös ihmisistä ja tykkään istua kahvilla katselemassa heitä ja kirjoittamassa biisejä.

Artisti tekee itse lyriikkansa ja melodiansa, mutta beatien ja tuotannon puolelta löytyy vakuuttava joukko apukäsiä. Brush It Off:n beatin on tehnyt muun muassa Kuben kanssa työskennellyt Cedric Duah, biisin videon taas on toteuttanut muun muassa Sannille ja Antti Tuiskulle videoita tehnyt Time Films.

Palmun musiikkivideoilla on lähinnä miesräppärien harrastamaa posse-meininkiä. Artisti kertoo, ettei ole lähtenyt tietoisesti haastamaan miehiä, mutta kokee tämänkaltaisen ulostulon itselleen luontevimpana. Ylipäätään hän korostaa oman tien löytämistä ja itselleen uskollisena pysymistä – vain siten pääsee eteenpäin.

Minne Anna Palmu sitten meinaa päästä? Sitä hän ei vielä osaa sanoa, mutta kertoo keskittyvänsä tekemään uusia biisejä. Tähän asti artisti on tehnyt musiikkinsa omakustanteisesti, muttei kuulemma panisi levy-yhtiödiiliäkään pahakseen. Tässäpä siis ilmainen vinkki kaikille levylafkoille!