Andun, Tasiksen ja Uniikin comeback on totta – kuuntele, miltä Kapasiteettiyksikkö kuulostaa vuonna 2018

Bella Zau päättää kolmikon kymmenen vuoden julkaisutauon.

Vuonna 1998 perustetun Rähinä Recordsin 20-vuotisjuhlavuosi on poikinut jo tässä vaiheessa hienoja asioita. Levy-yhtiö on muun muassa laittanut ilmaiseksi jakoon loppuunmyytyjä mixtape-julkaisujaan, julkistanut erikoislaatuisia keikkoja sekä tiedottanut omasta kirjastaan. Nyt myös Kapasiteettiyksikkö on tehnyt paluun uudella singlellään Bella Zau.

Tiedotteen mukaan Bella Zau on eräänlainen kovaa menevän, elämänjanoisen ihmisen rakkauslaulu. Idea kappaleeseen lähti Tasikselta, joka halusi käyttää tämän italialaisen kansansävelmän melodian.

Kappale haluttiin tehdä alusta loppuun Rähinän oman piirin sisällä, joten Elastinen teki biitin ja Iso H miksasi kappaleen. Vaikka Kapasiteettiyksikön edellisestä omasta julkaisusta on kulunut jo kymmenen vuotta, ei Andun, Tasiksen ja Uniikin välinen kemia ole kadonnut mihinkään.

– Biisi on omistettu kaikille meitä joskus odottaneille: kumppaneille, frendeille ja diggareille, kolmikko tiivistää kappaleen sanoman.

Kapasiteettiyksikön viimeisin pitkäsoitto Susijengi julkaistiin vuonna 2006, jonka jälkeen kokoonpano lopetti uransa pitkään jäähyväiskiertueeseen vuonna 2008. Rähinä Recordsin 20-vuotisen matkan kunniaksi Kapasiteettiyksikkö nähdään tänä kesänä yhteiskeikoilla Fintelligensin kanssa Pipefestissä, Summer Upissa sekä Blockfesteillä. Rähinän 20-vuotisjuhlavuosi huipentuu kahden edelläkävijäryhmän yhteiseen keikkaan Helsingin Jäähallissa 5. joulukuuta.