Aksimin yhteistyökumppani Oaklandista kiertää pohjoista – mutta kuka Wordup oikein on?

Ympäri maailmaa keikkaillut Wordup pitää etenkin Suomessa esiintymisestä.

Northern Lights -kiertue yhdistelee raakaa Oakland-mentaliteettia, kotimaista osaamista ja revontulia.

Moni suomalainen räppidiggari on saattanut viime aikoina huomata, että yksi rapakon takainen rap-artisti keikkailee näillä leveyspiireillä melko tiuhaan tahtiin. Ei, tällä kertaa kyseessä ei ole Afu-Ra, vaan Kalifornian Oaklandista kotoisin oleva Wordup.

– Tarkoituksenani on tehdä uudistuksia ja palauttaa hiphop-kulttuuri sen alkuperäiseen ja puhtaimpaan muotoon, klassiseksi hiphop-MC:ksi itsensä määrittelevä Wordup sanoo.

Legendaarisen Hieroglyphics-kollektiivin DJ Touren lähes kymmenen vuoden ajan koulima MC on rap-duo Dope City Saintsin toinen osapuoli. Ensimmäisen albuminsa Heavy is the Head hän julkaisi vasta viime vuonna. Miten vielä toistaiseksi suhteellisen tuntematon artisti on päätynyt Suomeen ja miksi hän keikkailee täällä niin usein?

– Ensimmäinen kosketukseni Suomeen oli Aksimin tapaaminen San Franciscossa vuonna 2012. Hän kertoi minulle kotimaastaan ja sanoi, että olisi siistiä, jos tulisin pistäytymään. Siitä lähtien olemme olleet yhteyksissä musiikin tiimoilta ja vuoden sisään tapaamisestamme kiersin koko Suomen Aksimin kanssa. Nyt viisi vuotta myöhemmin aloitan ja päätän kaikki Euroopan-kiertueeni tässä hienossa maassa. Rakastan suomalaista hiphopia!

Viikonloppuna Wordup kiertää Pohjois-Suomea revontulien toivossa ensimmäisellä vuosittaisella Northern Lights -kiertueella, joka pysähtyy kolmella paikkakunnalla. Hänen mukanaan kulkevat savolaiset Niko Nova, Riku Ryysyläinen ja DJ Stedi. Tiedossa on jokaisen artistin soolomateriaalin lisäksi freestyle-osaamista.

– Olemme suunnitelleet tätä viime kesästä asti, ja olen todella innoissani päästessäni lopultakin palaamaan maahan ja tekemään historiaa näiden kahden artistin kanssa, Wordup hehkuttaa.

Kiertueen ensimmäinen keikka järjestetään tänään 45 Specialissa Oulussa, josta matka jatkuu lauantaina Rovaniemen Kauppayhtiöön ja sunnuntaina Hanki Baariin Rukalle. Oulun keikalla nähdään myös jyväskyläläinen Soul Valpio sekä paikallinen nimi Jaska13. lllan avaa rovaniemeläisen katukulttuuriyhdistys Transcendentin Call-out / Open -cypher, joka tarjoaa kaikille tilaisuuden tuoda omia skillssejä esiin tanssilattialla tai mikissä.

Wordupin esikoisalbumi Heavy is the Head on mahdollista ottaa kuunteluun esimerkiksi Spotifysta alta. Lisätietoa Northern Lights -kiertueesta löytyy Facebookista!