Adi L Hasla lyö taas uutta vaihdetta silmään – kuuntele Haslan, Kuben ja Mäkin juuri julkaistu summaus kuluneesta vuodesta

Vuosi 2016 päättyy Adi L Haslan osalta voitokkaaseen bängeriin.

FUM.fi on raportoinut jo usean päivän ajan Adi L Haslan lähtölaskennasta vuoteen 2017: artisti on julkaissut biisin päivävauhdilla uusia kappaleita koko viikon. Tänään – uudenvuoden aattona – kokonaisuus täydentyy Mäkin ja Kuben kanssa tehdyllä Pelkkii voittoi -biisillä, joka on Haslan mukaan kuluneen vuoden summa:

– Meillä on kaikilla edennyt juttu tänä vuonna tosi hyvin, ja Pelkkii voittoi on kooste siitä – biisiin on laitettu meidän kaikkien hyvät fiilikset nykytilanteesta. Olihan siinä tietysti pakko lähteä myös vähän soittamaan kieli poskessa suuta. Mun mielestä biisistä tuli bängeri!

Adi L Haslan vuosi on kieltämättä ollut komea. Jos hänelle vielä aikaisemmin vinoiltiinkin, ettei Haslalla ole kuin yksi biisi, on artisti maksellut kalavelkoja takaisin. Hänen kappaleitaan on streamattu Spotifyssa miljoonia kertoja ja singlejä on tullut pihalle lukuisia. Haslan keikkakalenteri on ollut täynnä, ja fanit ovat koko ajan omistautuneempia. Räppäri kertoo elävänsä nyt juuri sitä elämää, jota on halunnutkin elää.

– Ei mun elämässä oo tällä hetkellä mitään muuta kuin musiikki; tuottaminen, biisien tekeminen ja esiintyminen. Tää on nyt ihan seitsemänpäiväistä hommaa.

Adi L Hasla räppää mielellään menestyksestä, rahasta ja kalliista asusteista. Hän sanoo myös suoraan rahan olevan yksi motivaattori musiikin tekemiselle, vaikkei kuitenkaan se tärkein.

– Koska en tee nyt mitään muuta kuin musiikkia, onhan mun saatava siitä rahaa. Ei tämä kuitenkaan etenisi mihinkään, ellei siellä olisi taustalla palava intohimo musiikkiin.

– Kalliit vaatteet ei oikeesti ole mulle mikään juttu, käyn yhtä paljon kirppareilla kun aina ennenkin. Mut kun on ekaa kertaa käynyt tuhlaamassa satoja euroja kultaketjuihin vain, koska siihen on varaa… Kun tulee nollatuloista ja työllistyy parikymppisenä suomiräpillä, niin kyllä sitä räppihommaa hetkittäin alkaa myös elää. Sellaiset räppimomentit sitten pistän biiseihin. En mä siihen kuitenkaan minuuttani perusta, kuten en artistiuteenkaan.

”Aina pitää näyttää hyvältä, aina pitää kuulostaa hyvältä, aina pitää sanoa jotain.”

Adi L Hasla ei ole varsinaisesti profiloitunut poliittisena räppärinä, sitä vastoin hänen tuotantoaan voisi oikopäätä pitää melko kevyenä. Onko hänen aikomuksensa jatkaa samalla linjalla?

– En mä tiedä, onko linjani välttämättä edes niin kevyt. Ehkä sinne pitää vaan katsoa vähän tarkemmin. Jos ottaa multa jonkun yksittäisen biisin, se voi vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta kokonaisuus siellä alla on jotain ihan muuta.

Mitä sieltä sitten on?

– Sieltä löytyy mun elämä välistä. Siihen kuuluu koko tunneskaala. Toki mä teen viihdettä ja sen takia joissain kohdin käytän värikynää, mutta en mä pystyisi elämään tätä, jos eläisin jonkun muun elämää. Haluan kuitenkin mehustaa jutuillani kuulijasta irti jonkinlaisen reaktion, minkä takia tulee välillä vähän provosoitua. Se on samaan aikaan kaikki harkittua ja toisaalta ei ollenkaan.

nayttokuva-2016-12-31-kello-11-42-19

Adi L Haslan suosio kasvaa kiihtyvällä tahdilla. Olisiko hän itse valmis Cheek-tason idoliksi tai ylipäätään samanlaiseksi ”koko perheen artistiksi”?

– Yhdistän tän koko perheen artisti -ajatuksen sellaiseksi kotitalouteen istuvaksi ja helpoksi. Musta tuntuu, että mä en oo helppo enkä halukas hiomaan itseäni täysin pehmeäksi. Tääkin ajatus voi tietysti muuttua, mutta tällä hetkellä ajattelen näin.

Tulevaisuudessa Hasla kertoo julkaisevansa todennäköisesti sekä popimpaa materiaalia että nyt välipäivinä kuultua streetimpää soundimaailmaa. Ainakaan hän ei aio hidastaa tahtia, ja tänään julkaistusta Pelkkii voittoi -biisistä uskaltaa jo ennustaa hittiä. Juuri siksi Haslan vastaus kysymykseen, mikä hänelle olisi kaikista suurin voitto, on hieman yllättävä:

– Mielenrauha. Oon tehnyt nyt pari vuotta hommia hirveellä höngällä, enkä ole välttämättä oikein ehtinyt jäädä ajattelemaan mitä on meneillään. Nyt ei oo aika pysähtyä, mutta jossain vaiheessa elämää toivon löytäväni sellaisen balanssin tähän. Nyt on kuitenkin laitettava silmään vielä yksi vaihde lisää.