Noin 200 ennakkolipun ostanutta jäi itsenäisyyspäivän aattona Ääniwallin ulkopuolelle

Tamperelaisen 03Crewn ensimmäinen Helsingin-ilta muuttui monen osalta innostuneesta odotuksesta pettymykseksi ja kiukuksi. Ihmiset jonottivat tunteja pakkasessa keikalle, jonka asiakaskapasiteettia viranomainen oli laskenut yllättäen. Pettynyt oli myös 03Crewn tuottaja Jukka Ikonen.

Asa &

Tamperelaisen 03Crewn itsenäisyyspäivän aattona järjestämä ilta Ääniwallilla päättyi monen kohdalla pettymykseen. Viranomaiset päättivät ennen bileiden alkua, että asiakaspaikkojen määrä on tilassa radikaalisti vähäisempi kuin se, mikä tapahtuman järjestäjille oli etukäteen ilmoitettu ja minkä mukaan ennakkolippuja oli myyty.

– Ääniwallilla oli ilmeisesti ollut asiakaspaikkojen määrästä aikaisemmin vääntöä viranomaisten kanssa, ja olimme tästä tietoisia. Sekä Ääniwallin edustajat että me olimme kuitenkin siinä uskossa, että asiakaspaikkojen määrä on se, minkä mukaan lippuja oli laitettu myyntiin, kertoo 03Crewn tuottaja Jukka Ikonen.

Ikonen sai kuulla juuri ennen tapahtuman alkua, että oletettuja asiakaspaikkoja  vähennetään jopa kolmannekseen.

Ryhmä julkaisi ovien auettua Facebookissa tiedotteen, jossa ilmoitti tapahtuman olevan ennakkotiedoista poiketen loppuunmyyty, mutta vähentyneistä asiakaspaikoista ei tässä kohtaa ilmoitettu. 03Crew oli kuitenkin aikaisemmin mainostanut lippuja jäävän myös ovelle myyntiin, joten moni saapui turhaan jonottamaan paikalle myös ilman ennakkolippua.

– Tiedotuksessa tehtiin virhe. Olisi pitänyt laittaa tiedote koko tilanteesta pihalle jo siinä kohtaa eikä venailla siihen, että paskat on housussa. Yritettiin kuitenkin viimeiseen asti saada homma onnistumaan siten, että lipun ostaneet pääsisivät sisään, mutta se ei vain ollut mahdollista.

Kaiken kaikkiaan ennakkolipun hankkineita jäi pihalle noin 200, mikä ymmärrettävästi aiheutti tapahtuman Facebook-eventissä kiukkuista kommentointia. Moni oli jonottanut pakkasessa parikin tuntia vain saadakseen tylyn tuomion, ettei sisään enää pääse.

Sisään mahtuneille tarjoiltiin kova lineup - muun muassa Atomirotta soitti energisen, hittipainotteisen keikan.
Sisään mahtuneille tarjoiltiin kova lineup – muun muassa Atomirotta soitti energisen, hittipainotteisen keikan.

03Crew pahoittelee tilannetta ja on luvannut palauttaa rahat kaikille käyttämättömän ennakkolipun tiedot ilmoittaville. Rahojen palauttamisen lisäksi ryhmä lupaa ulosjääneille ennakkolipun hankkineille ilmaisen sisäänpääsyn seuraavaan tapahtumaansa.

03Crew aikoo siis jatkossakin järjestää bileitä Helsingissä, vaikka ensimmäinen yritys menikin osin penkin alle.

– Me ollaan Tampereen isoin klubijärjestäjä, tehdään useita iltoja viikossa ja järjestetään omaa festaria. Aikaisemmissa tapahtumissamme isoin moka on ollut se, että pääesiintyjä oli kerran noin 40 minuuttia myöhässä. Toivon, että jengi oppii Helsingissäkin, miten me yleensä toimitaan. Nyt me vasta halutaankin tulla sinne oikein rytinällä!