Ilmoitus: Top 5 suomalaista artistia ja bändiä, jota seurata 2021

Ilmoitus: Vuosi 2020 alkaa pikkuhiljaa olemaan jo takana päin. 2021 on jo aivan kulman takana, joten on aika siirtää katse tiukasti kohti tulevaisuutta. Vuodesta 2021 voidaan ainakin toivoa monella mittarilla parempaa kuin vuodesta 2020. Ehkä kesken jääneet keikkakalenterit voitaisiin vihdoin viedä loppuun, ja artistit pääsisivät osoittamaan taitonsa myös livenä.

Oli miten oli, vuodesta 2021 on tulossa mielenkiintoinen ainakin suomalaisen musiikin osalta. Monilta nousevilta tähdiltä odotetaan uutta musiikkia karanteeniajan jälkeen, ja monet ovat sellaista luvanneet myös julkaista.

Rajan vetäminen vain viiteen mielenkiintoiseen artistiin on vaikeaa, mutta olemme tehneet parhaamme valitaksemme mahdollisimman mielenkiintoisia artisteja, joilla on mahdollisuudet nousta aivan Suomen kirkkaimpaan kärkeen. Ehkä joku näistä tekee vielä kansainvälisenkin läpimurron?

Lopussa käymme vielä läpi, mitä kannattaa pitää mielessä uutta musiikkia etsiessä. Tienonjanon takia ei kannata unohtaa omaa turvallisuutta verkossa seikkaillessa.

William

Toisten rakastama ja toisten vihaama. Kuka muukaan kuin William? Soundcloud-räppärinä uransa vuonna 2018 aloittanut räppäri kiinnitettiin nopeasti M-Eazy Musicin ja Sony Musicin sopimusten alle. 

2020 vuoden alussa julkaistu Penelope oli megahitti, joka jakaa mielipiteitä. Kappale oli lähellä rikkoa triplaplatinan rajan, ja kappale keikkui myös Spotifyn Suomen top 50 listalla ennätyksellisen pitkään.

Syyskuussa päivänvalon näki myös Williamin esikoisalbumi, joka sekin keräsi heti runsaasti kuuntelukertoja. 

Vuodelta 2021 odotetaan ennen kaikkea Williamin live-keikkoja. Jäämme innolla odottamaan, pystyykö artisti vastaamaan valtavan nopeasti kasvaneeseen suosioonsa.

Mouhous

Mouhous on Monakon, Van Hegenin ja Valentinin muodostama trio, jonka omintakeiset räppiä ja elektronista musiikkia yhdistävät kappaleet ovat nousseet viime vuosina suomalaisten kuunnelluimpien kappaleiden listoille.

Alun perin vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtye julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa vuoden 2020 alussa, mutta kiertue jäi pahasti kesken. 

Vuosi 2021 tuo toivottavasti lisäpuhtia Mouhouksen keikkakalenteriin. Mouhoukselta on lupa odottaa paljon, ja uskomme, että parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin.

Behm

Räppäreiden listan rikkova Behm on ainutlaatuinen lisä Suomen musiikkiskeneen. Herkistä kappaleistaan tunnettu Behm on pidättäytynyt julkisuudesta melkein kokonaan. Hän ei juuri anna haastatteluita, ja artistista on vaikea kaivaa lisätietoa.

Behm nousi heti musiikkimaailman huipulle Pikku-G:n kanssa tehdyn yhteiskappaleen, Solmussa, voimin. 2019 julkaistu soolosingle Hei Rakas on oman tyylilajinsa taidonnäyte, ja kenties yksi 2010-luvun herkimmistä listahitiksi nousseista kappaleista. 

Syyskuussa 2020 julkaistu esikoisalbumi siirtyi heti Suomen listaykköseksi, ja tuplaplatinaraja meni rikki vain kuukautta myöhemmin lokakuussa 2020. 

Behmiin on asetettu kovat odotukset, ja hän on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista seurattavista artisteista vuodelle 2021. Aika tosin näyttää, kuinka paljon saamme häntä seurata, vai pysyykö hän yhä pitkälti piilossa, kuten tähän asti. Ainakin pääsemme nauttimaan hänen esikoisalbumistaan, joka ei näytä putoavan suomalaisten kuunnelluimpien albumeiden joukosta.

Sexmane

Sexmane on kiinnostava kasvo Suomen nousevien räppäreiden joukossa. Vasta parikymppinen Sexmane julkisti esikoisalbuminsa jo vuoden 2019 puolella, ja vuonna 2020 vuorossa oli Keko Salatan kanssa yhteistyössä julkaistu 100% single.

Sexmane on jo nauttinut listasuosiosta, mutta vuosi 2021 voi olla mielenkiintoinen nuoren tähden elämässä. 

Omintakeisesta sanoituksestaan tunnettu Sexmane on ehdottomasti ansainnut paikkansa vuoden 2021 mielenkiintoisimpien seurattavien artistien joukossa.

Myös Sexmanen kohdalla vuosi 2021 voi osoittautua ennennäkemättömäksi keikkailuvuodeksi. Hänellä jos jollakin on erityinen syy jännittää, miten koronarokote edistyy ja miltä ensi kesä näyttää.

Feelswithcaps

Listan mustaksi hevoseksi nostetaan helsinkiläinen trio Feelswithcaps, joka koostuu Sofi Merosesta, Mikael Myskogista sekä Aleksi Kinnusesta. 

Elektronista indiepoppia tuottava Feelswithcaps julkisti jo esikoisalbuminsa, joka on sekoitus ainutlaatuista elektronista musiikkia ja herkkää sanoitusta. 

Suurelle yleisölle varsin pimentoon jäänyt Feelswithcaps tekee massasta poikkeavaa musiikkia, mutta myös heillä on mahdollisuudet menestyä tulevina vuosina, jos asiat loksahtavat kohdilleen.

Pidä huolta tietoturvasta myös musiikkia hakiessasi

Uuden musiikin etsiminen on jännittävää. Hommassa eksyy monesti pienille foorumeille ja keskustelupalstoille, joilla samanhenkiset keskustelijat ehdottavat toisille kuunneltavaa.

Myös Soundcloudin kaltaiset alustat toimivat monille pienille artisteille ponnahduslautana kohti kuuluisuutta. Tämänkin listan artisteista useampi on aikoinaan julkaissut omaa tuotantoaan Soundcloudin kautta pienemmille yleisöille.

Nykyään myös musiikin suoratoistopalvelut osaavat yhä paremmin ehdottaa uusia kappaleita ja artisteja. Esimerkiksi Spotify räätälöi käyttäjille omat soittolistansa, jotka koostuvat osin uusista kappaleista. Samankaltaisia ominaisuuksia löytyy myös monista muista suosituista suoratoistopalveluista, kuten esimerkiksi Apple Musicista.

Netissä on tärkeää muistaa myös tietoturva. VPN voi auttaa oman selustan turvaamisessa. Virtual Private Network luo etäyhteyden turvalliselle palvelimelle, jonka kautta liikenne lähetetään. Näin tiedot pysyvät paremmin suojassa, ja verkkopalvelun ylläpitäjä ja muut käyttäjät eivät näe oikeaa IP-osoitetta.

VPN:stä voi olla apua myös silloin, jos haluaa soittaa Suomessa rajattua tekijänoikeussisältöä. Toisinaan kaikki kappaleet eivät ole kuunneltavissa Suomessa, ja VPN-palvelun avulla nämä rajoitukset on mahdollista kiertää. Laadukkaissa palveluissa voit itse valita maan, johon yhdistät saadaksesi juuri oikean sisällön eteesi.