Tefloneiden happoisessa sirkuksessa nähdään muun muassa Heikki ihmis-Kuula, maailman timanttisimmat pohkeet ja parrakas nainen nimeltä Pyhimys

Huippusuosittu Teflon Brothers repäisee jälleen.


Toukokuussa Helsingin Jäähallilla järjestettävässä Teflon Circus -konsertissa nähdään bändin itsensä lisäksi sirkusartistiopiskelijoita sekä lukuisia vierailijoita. Showssa kuullaan Teflareiden hittejä, mutta myös muutamia harvinaisempia kappaleita, joiden live-toteutukseen on rakennettu persoonallinen visuaalinen teema. Teflon Brothers juhlistaa keikalla 10-vuotista taivaltaan. Pyhimys lupaa, että tulossa on viihdyttävä, värikäs, ainutlaatuinen, mielikuvituksellinen ja hullu show.

Pyhimys, miksi juuri sirkusteema?

– Meille oli selvää alusta asti, että jotain spessua piti tehdä, koska ei haluttu lähteä tässäkään etenemään mitään totuttua polkua isommille areenoille, joka perinteisesti on sen Vain Elämää – vierailun vaatinut. Nähtiin, että koko Teflon-saaga on eräänlainen moderni sirkus jo itsessään, joten mikään muu teema ei niin hyvin olisi sopinut meidän ensimmäiselle isommalle showlle.

Minkälainen show on odotettavissa: nähdäänkö perinteisen sirkuksen numeroita vai jotain kokeellisempaa?

– Tietenkään mitään yksityiskohtia en voi paljastaa, koska iso osa showsta perustuu siihen, että tehdään jotain uutta ja yllättävää. Perinteiset taustatanssijat on kuitenkin korvattu akrobatialla ja kehon taiteella, mikä on jo selkeä ero normikeikkoihin. Tavallisesta keikasta tämän erottaa myös se, että koko homma on läpi käsikirjoitettu, joka ei tarkoita sitä, että luettaisiin spiikit paperista, vaan että esityksen kulku on ajastettu aika tarkkaan. Biisien lisäksi siellä on niitä sirkusohjelmanumeroita, eikä tietenkään voida kaikkia huikeimpia temppuja jättää vaan meidän oman esiintymisen taustalle. Tyylillinen linjaveto on sellainen, että lähdetään siitä perinteisen sirkuksen maisemasta ja ilmeestä, josta kuitenkin kaikki kuluineimmat kliseet on riisuttu pois. Sitten edetään keikan kestäessä visuaalisesti pois siitä perinteisestä lähemmäs meidän omaa happoista maailmaa ja lopussa pitää tietysti mennä vähän jopa överiksi, kun Teflon Circus on kyseessä.

”Ressu, Tango-Teemu ja Saha on totta kai kaikki mukana. Ei olla niitä lähempänä omaa linjaakaan olevia vierailijoita juuri keikoille roudattu, joten Seksikkäin Jäbä Stigin ja Meijun kanssa on sinänsä jo harvinainen veto, Mariska, Juno ja Setä Tamu myös vetämässä feattinsa meidän kanssa ensimmäistä kertaa. Käytännössä siis kaikki mahdolliset featit on paikalle tulossa, mutta on siellä vielä yllätyksiäkin.”

Oletteko te kaikki Teflarit tirehtöörejä vai onko jokaisella joku oma rooli?

– Tätä en halua liikaa avata, mutta sanotaan näin, että Tango-Teemu eli Kunkku on itseoikeutettu tirehtööri. Meidän kolmen tärkein vastuu on vetää hyvä keikka, ja vaikka tosiaan homma on läpi skriptattu, niin meille pitää jäädä tietty vapaus siellä olla ja koheltaa, ettei menee jäykistelyksi. Meidän rooli siis on olla oma itsemme, vaikka toki myös sirkukseenkin sekaannumme jollain tavalla.

Mihin perinteiseen sirkusrooliin Teflon Brothersista kukakin parhaiten samaistuu?

– Pellejä varmaan ollaan kaikki, siitä ei pääse mihinkään, mutta koska se on vähän helppo vastaus, niin Heikki ihmis-Kuula, mä voin olla parrakas nainen ja Volilla on maailman timanttisimmat pohkeet.