Opaali vastaa tänään rajuista syytteistä käräjillä – mistä niissä on kysymys ja miksi hän palasi Suomeen?

”Opaali on sitä mitä täällä on tarvittu. Saadaan nää tontut ruotuun. Räppäys on teknisestikin niin kusista täällä. Vaan muutama monni hoitaa homman, ja niistäkin osalla on kama semmosta, mitä ei perussäätäjä hirveesti pysty fiilisteleen. Opaali tulee muuttaan sen puolen täysin.”

FUM.FI päätti mailata pitkään hiljaiseloa viettäneelle, mutta nykyään comebackia rakentavalle Opaalille ja selvittää, pitääkö tämä Open Recordsin ja Turnin’ Recordsin Skemin aikanaan antama lausunto edelleen paikkansa. Kysyimme myös rankoista syytteistä, joista hän tänään vastaa käräjäoikeudessa.

Sä oot nyt kovalla tahdilla rakentamassa comebackia. Sulta tuli just single ja video Se On Se Jäbä ja oot julkaisemassa Edelleen fiktillä EP:tä. Sut on myöskin signattu Olari 21 Musiikille. Kerro vähän lisää sun comebackista: miksi juuri nyt ja miksi juuri Olari 21?

– Vaikka Thaimaassa eläminen on upeaa, siellä on vaikeeta saada musajuttuja toimimaan. Yhden studion engineer oli niin velho äijä, että sen kans olis voinut tehdäkin jotain, mut sain fiiliksen ettei meitä oikeen haluttu sinne. Kuitenkin luovassa tilassa täytyy ollaa bissee ja siihen aikaa myös pajaria toki, eikä ne oikeen fiilistelly sitä. Ei me sit vaan enää menty sinne, eli ikäänku lennettiin pihalle.

Olari 21 tuli kun hain jotain julkasijaa Thaikkulasta ja Virkin Mika oli Janne Kotilan kans jutellu, ja miettivät, että sopisin rosteriin. Itelle periaatteessa ihan sama mikä lafka, kuhan saan matskua pihalle ja ääneni kuuluviin. En myöskään ite ymmärrä digipalveluista mitään.

Miksi sä oot Se Jäbä? 

– Mä oon aina ollu Se Jäbä ja nyt tulin todistamaan sen taas uudelleen. Oon seurannut uusia tulijoita, eikä mulla oo mitään eri tyylisuuntia, tyyliin mumble-räppiä vastaan sinällään mitään, mutta räbäytyksen taso on tippunu ihan saatanasti. Siis on toki vanhoja konkareita, jotka ylittää ittensä kerta toisensa jälkeen, mutta siis uusien, ja sanotaanko keskivanhojen taso on ihan hirvee. Siis se on niin surkeeta, että YouTubessa on lähes miljoonan klikin biisejä, jokka on aivan saatanan huonoja. En pysty käsittään miten ne saa niitä klikkejä niin paljon. Olisko se se videon laatu tai jotain, mutta ihan armotonta kuraa on haipissa as we speak. Mä kelasin, että ehkä mullakin on viä mahollisuus tehä tällä pätää kun tommonen skeida myy, haha. Siis surkeita räppään. Ei biiteissä, eikä aiheissa mitään mutta surkee tekniikka. Oikeen sylettää ku kuuntelee.

Sä asuit kuusi vuotta Thaimaassa. Miten päädyit tällaiseen ratkaisuun, ja miksi tällainen ”7 Vuotta Tiibetissä”-peliliike? Miksi palasit?

– Mä olin vaan neljä ja puol vuotta pois. Mulla meni vähän vitun kovaa täällä. Tosi itsetuhosta aikaa, eikä mua kiinnostanu elää enää. Oon menettäny frendejä jne. Rompetta meni niin saatanasti, ja olin hukkateillä. Kunnes kohtalo puuttu peliin, ja jouduin sairaalaan. Oli paskaa päässy vereen ja Staphylococcus aureus vei jalat alta. Olin Jorvissa kolme kuukautta pyörätuolissa, ja siellä oli aikaa miettiä, mitä haluan elämältä. Olin ollu kerran jo vuoden Thaikkulassa, niin se tuntu luontevalta ratkaisulta. Siis lähin itseeni ikäänku karkuun. Olin koditon sillon ja hoitanut asiani niin päin persettä kun voi. Jos elämään haluaa muutoksia, etenkin päihteiden suhteen, niin kandee vaihtaa maisemaa. Se ikävä kyllä on vaan pakollista, eikä mikään sossutanttojen myytti.

– Käsittämätöntä mitä ihminen oppii, kun se matkustaa, etenkin yksin. Ei pelkästään käytännön asioita, vaan ihan elämästä. Diipimpiäkin keloja. Paras ratkasu, minkä oon ikinä tehny. Ja jos mulla olis tyyliin muksu, niin lähettäisin maailmalle heti kun tilaisuus tulis. Opin enemmän siellä ku missään koulussa ikinä. Kuuntelemalla OG:eita. Siihen on syy, miks ihmisellä on kaks korvaa, mut vaan yks suu. Takastuloon vaikutti kaks asiaa. Mutsi ja musa.

opaali2

Opaali tunnetaan myös rikostaustastaan. Hän sai vuonna 2006 ehdollista vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta, ja tänään 24.10. hän on menossa käräjäoikeuteen vastaamaan syytteisiin rikosnimikkeistä törkeä pahoinpitely, törkeä vapaudenriisto ja pakottaminen.

Syyttäjä hakee sulle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta sekä vangitsemista heti tuomittaessa. Onks tää tällainen ”I’m trying to get out but they drag me back in”-homma, eikö menneisyys päästä sua otteestaan? Eikö fedsit anna hustlan tehä duunii rauhassa?

– Joo paska homma noi käräjät. Ylimäärästä, turhaa sontaa. Toivottavasti siitä nyt ei rankasta liian lujaa, kun oon kuitenkin eri mies kun sillon, kun tää on tapahtunut. Yks sekava ilta ja henkilökohtaset biiffit sattaa pilata koko elämän, että kandee olla varovainen. En nyt siis sitä tarkoita, että mun elämä olis mitenkään pilalla, mutta olis voinu käydä huonomminkin. Mua oli kohdeltu kaltoin ihan helvetisti juuri näinä aikoina, ja business on business. Noissa hommissa menee joskus rajuks toi meininki, ja rapatessa roiskuu.

– Kyllä mulla vähän semmonen ”haista vittu”-maku tuli suuhun, kun neljä kuukautta oon kuitenkin täällä jo ollut, eikä mitään puheluja, ei kirjeitä, ei mitään oo tullut koko viiden vuoden aikana, vaikka mulla oli osote täällä kuitenkin. Ajattelin, että kyllä siitä jotain tulee, mut noi syytteethän on vaan noussu vuosien saatossa. Ei ne tollaset ollu ku lähin. Sit vielä kuvittelin, että pikkujuttu, kun olin kuitenkin tän paskan jälkeen Suomessa vaikka kuinka pitkään. Hain uuden passinkin ja kaikkee. Ihmettelin kun sai sen, ja sekin tuli täyteen, niin vajaa vuos sitte piti hakee Bangkokista uus. Ajattelin, ettei varmaan anna jos siellä on jotain. Kun ne anto uuden passin, niin kelasin, et onkohan se juttu menny vanhaksi tai että se on liian pieni keissi, ettei ne jaksa kuumottaa.  Nyt ne sitte muutama viikko sitte tuli ja lätkäs ton paperin mun kouraan.

Mitä luulet että sulle käräjillä käy? Sulle haetaan aika kovia tuomioita kuitenkin. Oletko sä Suomen Gucci Mane ja meet sinne tokaseen vaan et ”bitch I might be”? Vai ooksä ennemminkin Bobby Shmurda tai Max B? Tuleeks jengin levyille skittejä vankilapuhelimen kautta, jos kakkua tulee?

– Kovat on nimikkeet joo, mutta eiköhän tästä ihan kunnialla selvitä. Toivottavasti kaikki olis läsnä, että pääsen elämässä eteenpäin ja voin unohtaa tän paskan. Emmä sen enempää lähe tässä setviin mikä mun tilanteeni on ja mitä teen, mutta kyllä tää juttu oli sekavan illan ansiota, missä väärä äijä tuli väärään mestaan väärään aikaan. Jos rehellisiä ollaan, niin se ansaitsi kyllä mitä sai, ettei sekään mikään pulmunen ollu. Paska jätkä.

– Mä luulen, että noista nimikkeistä päästään paljon alas, kun ymmärtävät mikä oli tilanne, ja että tää asianomainenkaan ei oo enää elävien kirjoissa. En tiedä, miten suomalainen oikeusjärjestelmä toimii, mutta täähän olis lose-lose-situation kaikille, jos tästä ny jotain kovaa tulis. Kattelin pöytäkirjoja, ja musta lukee siellä ihan hyvää, että eiköhän tuo pahoinpitely lähe pois melkein kokonaan. Niinku sanottua, näähän on vaan rikosnimikkeitä, ja syyttäjä ampuu aina täysillä. Ei mun mielestä ole kyllä kyse noin kovasta keissistä, mutta vittuakos minä tiedän.

– Mun mielestä oli ok, että tää meni viraaliksi, koska oon nykyään optimisti. Koitan tehä paskakakusta kultamunaa ja kääntää negatiivisen ees joten positiiviseks, ja jos joku ei ymmärrä sitä, niin imaskoon huilua. Oon antanu musalle jo lähes kaiken, niin miksen tätäkin? Onhan toi jollekkin mutsille karmeeta kuulla se tollain, vaikka kerroinkin sille kyllä jo neljä vuotta sitten. Ei vaan tainnut haluta sisäistää asiaa. Mutta minkäs teet. Show must go on.

opaali9

Jenkeissä ihannoisaan gangsta-räppäreitä, jotka on istuneet. Tuoko tällaiset sun mielestä Suomessa räppärille uskottavuutta? Voitko sä räpätä mistään kovemmista jutuista jos sä et oo eläny sitä street lifee to the fullest ja kaikkee mitä siihen kuuluu? 

– Kai sitä aina räpätä voi mistä vaan. Musaahan se vaan on. Mut en mä välttämättä sun musaas kuuntele, jos räppäät keulan heitosta, mutta sitte meet himaan vaimon ja koiran syliin ja siitä aamulla tehtaalle ajaan trukkia tai konttoriin istuun. Kyllä kadulla pitää krediittejä olla täälläkin, koska sua kokeillaan jatkuvasti. Kyllä ne näkee ookko oikeesti tehny ikinä mitään, vai ookko vaan dallaspullan tuoksuinen kuoropoika. Kai se lusiminen jotain uskottavuutta toisi – ainakin omissa silmissä – mutta en mä tiiä onko se pakollista. Omien kokemuksien mukaan Suomessa on yllättävän vaikeeta joutua linnaan, haha. Ottaa päähän, ku jotkut ihmiset luulee, että mä gangstailen tuolla kylillä 24/7. Sitten ne huutelee mulle internetissä ihan vihasena, vaikka fakta on, että tää on vaan minä, enkä koita olla mikään Gucci Mane, mitä nyt miehen työmoraalia ihailen.

– Mulla on monta hyvää ystävää, jotka käsittääkseni on sitä mieltä, että oon aito ihminen enkä todellakaan mikään huomionkipee tärkelijä tai valehtelija. Toki tällänen pieni feimikin aiheuttaa närää ja kateutta, mutta voin vakuuttaa, etten mä vittu tahallani mihkään poseen oo menossa. Monen mielestä en varmaan edes kuulu linnaan, mutta shit happens. Huutelijat ja ennakkoon tuomitsevat ihmiset syö raikkaasti. ”On siinä gangsta”, ”vittu mikä pelle”, ”luulet olevas joku 50 Cent.” Joku vitun kevytkenkäinen pami- ja siiderikoukkunen yh-mamma jostain vitun Pälkäneeltä tuomitsee mut, vaikkei ees tunne mua. Ikinä ees jutellu tai nähny. Ihmiset on kyllä perseestä joskus, huhhuh.

Jos äijä pääsee pälkähästä ja saa jatkaa hommia vapaana miehenä, mitä sun tulevaisuus tuo tullessaan ”Edelleen fiktillä” EP:n jälkeen? Millasta uutta kamaa on tulossa, koska ja kenen kans? Löytyyks sun Plug-paidat kohta Tuurin Kyläkaupasta?

– Tulevaisuudesta sen verran, että koitan pitää hommat hyvänä, että multa saa paitaa ja kassua pakettiin jos niikseen tulee. Eipä se mua haittaa, vaikka Tuurissakin olis, haha. Toi Plug-paita nyt on vaan yks paita. Mulla on kehitteillä muitakin läppiä, mutta hoidan ne Thaikkulassa. Mulla on siellä graaffikko, ja siellä voi testailla kaikkee, ku mikään ei maksa mitään.

– Sitten on tällänen proggis puolessa välissä kun Traptori. Eli minä ja Jazzy-O. Mä räppään ja Jasse tekee biitit. Pääasiassa siis trappia pelkästään, kun Jassella oli hyviä biittejä tallessa, ja itellä on ollu trap kovassa soitossa. Lähinnä vaan siks because we can. Levy kantaa työnimeä DoE, ja siinä on 5-6 träkkiä, riippuen otanko/jaksanko venata featteja. Sairas T:n kanssa tehdään jotain ku aikataulut mätsää, ja Tippa-T:n kanssa myös, mutta onko se tää kyseinen proggis? En tiä, en osaa sanoo. Lauantaina varmaan tiiän enemmän, olettaen, että oon vapaa, kun mulla ja Saikulla on keikka samassa mestassa. Viime lätyltä jäi Davo uupumaan, ja kyllä mun elämäni ykköstavoite on saada siltä featti.

 

Onksulla mitään loppusanoja tai terveisiä, tai haluutko surutta promota jotain? Kiitos ja onnea käräjille, ja huippua syksyä!

– Minä kiitän ja lähden leuka pystyssä kuuntelemaan, mikä tuomioni on. Toivotaan parasta, pelätään pahinta. Samoin kiitos, ja nauttikaa syksystä! Muistakaa panna niin pysytte lämpösenä! Mä jatkan graindia kunnes tukko on polviin asti korkea.

 

Toimittaja: Jussi ”Majuri” Karvonen