Kikkelihuumoria ja hilpeää yhteislaulua – MC Taakibörstan keikka täytti Tavastian hyvällä energialla

MC Taakibörstan comeback myi Tavastian kolmeksi illaksi täyteen vain muutamissa minuuteissa. Eiliselle keikalle, ensimmäiselle kolmesta, jonotettiin pitkään ja hartaasti.

Taakibörstan esiintymisajaksi oli ilmoitettu 01.30, mikä kuulosti jo lähtökohtaisesti kello kymmenen keikkoihin tottuneesta aika hirveältä. Aloitus venyi lopulta lähemmäs kahta, kun jono Tavastian ulkopuolella ei meinannut loppua millään. Yli puolen tunnin jonotus pakkasessa meinasi ruveta jo jurppimaan, mutta onneksi edessämme jonottanut herrasmies oli varustautunut asiaankuuluvin lämmikkein.

MC Taakibörsta tuskin oli pettymys kenellekään sisään jonottaneelle. Vaikka trion keskenään tekemä tuotanto jäi suppeaksi, oli settilistaan koottu jäsenten musiikkia muista yhteyksistä, ja keikka kestikin kokonaisuudessaan noin tunnin uumoillun 20 minuutin sijaan. Myöhäinen keikka-aika tuntui olevan suurempi ongelma odotellessaan ryypiskelleelle yleisölle kuin artisteille, sillä Davo, Edu Kehäkettunen ja Setä Koponen esiintyivät skarpisti, vaikka alkuspiikissä uhattiinkin vetää överiksi.

Taakibörstan viehätys perustuu paitsi taitaviin räppäreihin myös käppäiseen ”videotaiteeseen” ja  sovinistiseen kikkelihuumoriin. Niitäkin saatiin keikalle mukaan Kehäkettusesta näytetyn penispumppuvideon muodossa ja esimerkiksi Kullii-biisillä. Lisäksi mukana hoilotettiin muun muassa Tääl on Lieminen, PA 2001 ja Saanks mä murista sun muffinssiin -kappaleita.

Vaikka keikka ei räppäreiden itsensä kohdalla äitynyt missään vaiheessa sekoiluksi, ei Taakibörsta ole setääntynyt tylsällä tavalla. Tavastialla oli koko keikan ajan hyvä energia, mikä välittyi sekä artisteista että yleisöstä. Mitään megalomaanista kaahausta Taakibörstan esiintyminen ei ollut, muttei se silti lipsahtanut tylsäksi. Kaiken kaikkiaan keikasta jäi hyvä maku suuhun, mikä oli tosin mystisesti aamuun mennessä vaihtunut jonottajakaverin lämmikepullon karvaaksi jälkimauksi.