Jodarok Triosta ja tuottajana tunnettu JV julkaisee pian oman albumin

JV julkaisi viime viikolla Toteemieläin-nimisen sinkun ja sen rapvideomassasta erottuvan musiikkivideon. JV kuuluu myös Lahti Unitediin, joka suoristelee jälleen rivejään.

 

JV on tuottanut musiikkia esimerkiksi Reino Nordinille ja Gaselleille. Hänen oma esikoisalbuminsa A.E.W.A. ilmestyy Meiä Musiikin julkaisemana loppuvuodesta. Tulevalle levylle JV on tehnyt itse lähes kaiken.

– Sävellän, sanotan ja sovitan itse. Sen jälkeen olenkin jo niin kuuro sille materiaalille, että Lahti-Samppa miksaa sen, ja ehkä mahdollisesti vielä kolmas osapuoli masteroi levyn.

Levyn ilmestymisen jälkeen olisi tarkoitus ruveta keikkailemaan aktiivisemmin, kunhan uudet biisit tulevat kuulijoille tutuksi. A.E.W.A. on ennen kaikkea kokonaisuus eikä niinkään sinkkuvetoinen albumi, joten JV haluaa antaa ihmisille ensin mahdollisuuden ottaa se haltuun.

– Levy on tietyn ajanjakson kuvausta omassa elämässäni, ja toivon, että siitä välittyisi positiivinen kasvutarina. Albumilla peilaillaan sitä, missä porukoissa olen pyörinyt ja minkälaisia hahmoja olen nähnyt, eikä niinkään olla minä edellä.

img_3814

Itse tekeminen antaa vapauden kokeilla ja toisaalta myös venyttää aikatauluja. Toteemieläin-videon kanssa otettiin esimerkiksi suosiolla yksi lisäkuvauspäivä, kun tekniset ongelmat kiusasivat, eikä kuvatusta materiaalistakaan oltu ihan varmoja.

Toteemieläimen video erottuu muiden räppivideon joukosta edukseen taiteellisemmalla otteellaan ja kolmen päällekkäin kulkevan tarinan toteutuksella.

– Annoin Juliukselle (Konttinen) ja Henrikille (Suhonen) vapaat kädet, ja he ehdottivat tällaista kolmen tarinan ratkaisua. Mua ei haittaa, ettei mun pärstä ole esillä koko aikaa, JV kertoo.

Oman musiikin tekemisen lisäksi JV kuuluu Lahti Unitediin, jossa vaikuttavat myös lahtelaisräppärit Ideaali & Jay Who?, Nikke Ankara, Brädi, Aste, Jussi Kuoma, Raappana, Kike sekä Summer Upin järjestäjä ja FUM.fin toimitusjohtaja Martin ”Mara” Mustonen.

– Tämän kuun aikana olisi kai studioaika varattuna. En tiedä kuinka paljon siitä uskallan vielä paljastaa, mutta kyllä, sieltä suunnalta pitäisi tulla jotain.

JV ei oikeastaan edes ole lahtelainen, sillä hän on kotoisin Järvelästä.

– Oon kuitenkin pyörinyt siellä sen verran paljon, että mut mielletään lahtelaiseksi. Ehkä olen jonkunlainen kunnia-lahtelainen! On ehkä ollut vahvuus, etten ole ollut siellä esimerkiksi koulussa, vaan mut on tiedetty siellä nimenomaan musan kautta.

Uutuuslevyn kautta JV tullee tunnetuksi myös omana itsenään.