Hurmaava Mavi Phoenix sai vastaansa suomalaisen hiljaisuuden

Lost In Music -festivaalin keskimmäinen päivä starttaili hieman hitaan oloisesti perjantaina. Ehkä keskiviikon avausklubi ja torstain täysi festaripäivä olivat aikaansaaneet jo pientä kisaväsymystä.

Tampereen vuotuisilla Lost In Music -klubifestareilla on tänä vuonna vakuuttava kattaus urbaania musiikkia. Eilen sitä tarjoiltiin Bar Passionissa koko illan mitalta, kun siellä esiintyivät Mouhous, G-Mies, Mavi Phoenix sekä Tommishock & Kalifornia-Keke.

Pöydät rupesivat täyttymään juuri ennen toisena esiintyneen itävaltalaisen Mavi Phoenixin settiä. Valitettavasti pöydistä myös pidettiin sitkeästi kiinni – artistit yrittivät vuorollaan parhaansa mukaan lämmitellä hiljaista yleisöä, mutta perseet pysyivät penkeissä.

– Suomalainen yleisö tuntuu kyllä kiinnostuneelta ja keskittyneeltä, mutta kaikki olivat tosi hiljaisia, ensimmäistä kertaa Suomessa esiintynyt Mavi summasi keikkansa jälkeen.

 

Mavi Phoenix, 21, on tehnyt beatteja ja biisejä 12-vuotiaasta saakka, omalla nimellään hän on esiintynyt vuodesta 2014. Lakia opiskeleva Mavi haluaa välittää musiikillaan tunnelmiaan ja tunteitaan poliittisen sanoman sijaan. Silti kappaleet muotoutuvat esittäjänsä oloisiksi: Mavi ei halua olla pelkkä kikatteleva bailaaja, vaan kuvailee itseään maailmasta ja ihmisistä syvästi välittäväksi persoonaksi.

Mavi Phoenixin esiintyminen olikin kevyttä ja vakavaa sopivassa suhteessa. Lavalta puuttui täysin hipstereille ominainen etäisyys ja ilmeettömyys, mitä Mavin ja DJ Alex The Flipperin ulkonäkö antoi ehkä ensialkuun hieman odottaa. Mavi Phoenix itse esiintyi varmasti, ja räppäämisen lisäksi myös lauluosuudet hoituivat helpon tuntuisesti. Ylipäätään kokonaisuus oli hiotun oloinen olematta kuitenkaan puiseva. Jos kaksikko olisi saanut vastaansa hilpeän bailuyleisön, keikalla olisi ollut potentiaalia nousta vielä kovemmalle tasolle. Mavi oli kuitenkin vielä keikan jälkeenkin fiiliksissä Suomessa esiintymisestä ja vakuutti tulevansa mielellään uudestaan.

– Asun Wienissä, ja se on siisti ja järjestelmällinen kaupunki, mutta täysi kaaos Helsinkiin verrattuna! Kaikki, ketä olen tavannut tällä reissulla, ovat olleet tosi kilttejä ja cooleja. Suomalaiset ainakin vaikuttavat rennolta porukalta!

Ehkä toisaalta hieman liiankin rennolta:

– Voisin sanoa terveisiä suomalaisille, että älkää juoko ihan niin paljon! Olen nähnyt täällä kaduilla niin humalaisia ihmisiä, että niillä roikkuu housut nilkoissa!

 

Ei se auta kuin vyöttää housut kainaloihin ja jatkaa urheasti vielä viimeiseen festaripäivään. Lisää kuulumisia Tampereelta luvassa vielä viikonlopun aikana!