Gasellien pikkujouluissa pistettiin suut makeaksi ja tukka kipeäksi

Kuva: Sarita Kemppainen

Gasellit järjesti viime lauantaina pikkujoulut Helsingin Kuudennella Linjalla. Ohjelmassa oli musiikkia, itse leivottuja pipareita, joulupukki ja Vesa-Matti Loirin paikalle johdattama Vinttikoira. Hätä-pukin jakamat paketit olivat pääasiassa Savelan tonttuparven omin kätösin valmistamia.

Asetelma kuulosti niin lupaavalta, että FUM.fi kutsui itsensä mukaan juhliin.

pipari
Kuva: Sarita Kemppainen

Gasellit tunnetaan energisinä live-esiintyjinä, jotka keksivät kuuntelijoilleen mielellään pientä ekstraa varsinkin kotikaupungin keikoilla. On ollut kesäjuhlaa, risteilyjä, sillanalusbileitä, ja nyt oli pikkujoulujen vuoro.

– Silloin kun me aloitettiin keikkailu, musta tuntuu että me oltiin Kutosella tosi paljon. Joskus vuosi sitten huomattiin, että eihän meillä oo ollut täällä keikkaa aikoihin, Musajusa aloittaa. – Sit kun pitää bileet, niin mielellään siihen liittää jotain spessua. Päätettiin pitää pikkujoulut.

– Helsingissä on myös niin paljon keikkoja, että pitää huijata ihmiset jollain paikalle!, Päkä jatkaa. – Ei se oikeesti oo pelkkää huijaamista, kyllä siihen aina liittyy jotakin!

– Ollaan aika hyvissä ajoin liikenteessä! Jengillä saattaa vielä olla energiaa tulla paikalle, paitsi meillä itellämme. Me ollaan jo muutamat pikkujoulut jo juhlittu. Piti ottaa se terävin kärki pois alta, Hätä-Miikka kertoo.

– Meillä on lämmin suhde kuulijoihin, tässä pyörii hyvää jengiä. Niille haluaa järkätä jotain normaalista poikkeavaa. Tietyllä tavalla ollaan kuuntelijoidemme kanssa yhtä jengiä.

– Kyllä me ollaan koitettu tähän bändiinkin saada lisää jäseniä, mutta ei oo kukaan suostunut vielä!

– Oli meillä sellanen Faija-niminen henkinen johdattaja DJ:nä, mutta se lopetti noin kolmannen keikan jälkeen.

– Ei kai Wu-Tangillakaan oikeesti voinut niin paljon kavereita olla, ne on varmasti keksineet itse sitä possea. Pelkästään bändissä oli kahdeksan tai yhdeksän jäsentä ja featteja yli kolmekymmentä levyä kohden. Ei se oo mahdollista!

– Poikabändiin kyllä kuuluisi ainakin viides jäsen. Gasellit on Suomen tuleva Backstreet Boys, tai ehkä jo menevä, puuttuu keskusteluun bäkkärille saapunut Vinttikoira, joka väistää tyylikkäästi kysymyksen, kiinnostaisiko jäsenyys Gaselleissa mahdollisesti häntä.

pukki alkaa olla jo suht valmis iltaan. #pikkujoulut #kuudeslinja #verynice

Video, jonka G-Mob Official (@gasellit) julkaisi

Gasellit on tunnettu kokoonpano, jonka keikoilla riittää väkeä halki Suomen. Kuudes Linjakin täyttyy hyvää vauhtia heti aukeamisensa jälkeen, ja jossain vaiheessa sisälle joutuu jonottamaan. Tanssikansaa on Musajusan lisäksi voitelemassa DJ Double M. Lavan Gaselleille lämmittelee Vinttikoira, joka päätyi lämppäriksi unessa saamansa merkin johdosta.

– Näin unen, missä menin biisileirille Vesa-Matti Loirin mökille Lappiin, ja siellä oli Töölön Ketterä, Gasellit ja meikä. Loiri sanoi mulle saunassa, että tästä tulee hyvä, ja että unohtakaa vaan se kaikki musiikillinen ja keskittykää haippiin – ei täällä oo ennenkään taidoilla mitään tehty! Seuraavana päivänä laitoin Hätikselle viestiä, että tarvitteko lämppäriä pikkujouluihin, Vinttikoira kertoo.

– Täähän on paljon romanttisempi stoori kuin arvasinkaan!, Hätis innostuu.

– Halusin kertoa teille, kun nähdään kaikki. Mutta nyt tossa on toi nauhurikin.

– Menikö se unessa kylpemiseksi?

– Vesa-Matti oli just ottamassa pyyhettä pois, mutta onneksi heräsin.

– Me itse asiassa kerran kuunneltiin Loiria keikkamatkalla ja mentiin kyllä ihan tiloihin, kun se on niin herkkä tulkitsija. Me oltiin matkalla jonnekin Rukalle, ja jo Keravan kohdalla koko bändi itki.

Vinttikoira

Kaiken kaikkiaan tunnelma Gaselleiden pikkujouluissa oli juuri kuten kuuluukin: kuuma ja kostea. Jos siis ihmettelette, miksi juttu lauantaisesta keikasta ilmestyy vasta tiistaina, on se Gasellien haastattelujen kohdalla kuulemma ennemminkin sääntö kuin poikkeus:

– Veikkaan, että aikaisintaan keskiviikkona pystyt edes kirjoittamaan!

– En tiedä, ollaanko me jotenkin asiattomia, mutta aika usein meistä tehdyt haastattelut häviää jonnekin. Kerran yksi toimittaja myös lopulta laittoi haastattelun podcasteina, koska ei jaksanut kuunnella sitä kirjoittaakseen jutun!

Saatoitte siis luulla, että tässä oltiin myöhässä, mutta oikeasti kyse on hyvinkin tehokkaasta toiminnasta. Juttu oli puskettava alta pois, sillä Gasellit valmistelee jo uudenvuodenjuhliaan.