FUM.fi ylpeänä esittelee uuden vahvistuksensa: Frans, hyvä herrasväki!

Muusikko ja beatboxaaja Fransin Kellarisoundit-sarjan ensimmäinen jakso ilmestyy FUM.fi:llä perjantaina 11.11. Tsekkaa tästä: kuka, mitä, missä, milloin ja aivan erityisesti MITEN!

Frans on helsinkiläinen muusikko ja beatboxaaja, joka coveroi huomisesta alkaen FUMin saitilla toinen toistaan yllättävämpiä hittibiisejä. Monilahjakas artisti yhdistelee versioissaan eri instrumentteja lauluun ja beatboxaukseen.

Suurelle yleisölle Frans saattaa olla vielä tuntematon, joten pieni esittely lienee paikallaan.

25-vuotias muusikko on opiskellut musiikkia ja teatteria kansanopistossa sekä ottanut joitakin beatboxaustunteja Felix Zengeriltä, mutta suurimmaksi osaksi hän kertoo treenaavansa itsenäisesti.

– Koulut on toki hyviä, mutta ei oppimiseen välttämättä tarvitse koulua.  Kun tietää mitä haluaa tuottaa omasta soittimesta ulos, niin se on kuitenkin itsestä ja omasta intohimosta kiinni. Treenaan sitä miltä musta tuntuu, ja katselen totta kai vinkkejä internetistä. Pystyn myös kyselemään muusikkotutuilta neuvoja, jos en osaa jotain itse.

FUMille Frans tulee coveroimaan tunnettujen suomalaispoppareiden musiikkia, mutta artisti tekee myös omia kappaleita. Tulevaisuudessa hän saattaa yhdistää niihin myös beatboxausta, vaikka tällä hetkellä pitääkin nämä kaksi asiaa enimmäkseen erillään.

– Joihinkin biiseihin olen kyllä kaavaillut loopattuna beatbox-taustaa. Se tulee olemaan rento ja soulahtava, tietynlainen groove biisin taustalla.

Frans kertoo muutenkin hakevansa paljon inspiraatiota nimenomaan soulista, jazzista ja bluesista. Lisäksi häntä ruokkii tanssi, teatteri ja muu taide sekä ihmiset, jotka tekevät asioita määrätietoisesti itselleen.

Tulevaisuudessa Frans haluaa olla vain ja ainoastaan muusikko. Hän taitaa jo nyt useita instrumentteja, ja sitä hän haluaa tehdä jatkossakin – tuottaa jotain isoa ja omaa käyttämällä eri soittimia ja yhdistelemällä useita tyylilajeja. Millainen kokonaisuus siitä tulee, jää nähtäväksi. Ehkä hieman esimakua saadaan huomenna alkavasta Kellarisoundit-sarjasta.

Instagram x YouTube