Dreams-biisillään kyseenalaista tunnettuutta kerännyt Pale Tone on täällä taas: ”Olen ehdottomasti tosissani!”

Lohjalainen Pale Tone nousi pari vuotta sitten netti-ilmiöksi, eikä valitettavasti pelkästään imartelevassa mielessä. Artistia dissattiin surutta erityisesti omalaatuisesta flowsta ja englannin ääntämyksestä. Nyt hän on palannut, mutta onko mikään muuttunut?

Olet julkaissut tämän vuoden puolella jo kolme biisiä ja videota, kuinka kuulemme paluustasi vasta nyt?

– Varmaan siksi, kun nyt ei väännetä huumorimateriaalia vanhaan tyyliin sen enempää miettimättä. Edellisellä kerralla puuha oli paljolti puoliläppää, mikä lähti viraaliksi. Ehkä hiljaisuus on merkki siitä, että taso nousee? Haha!

Mitä teit tässä välillä, kun et julkaissut musiikkia?

– Lähinnä lähdin hiljaa rakentamaan itseäni ihmisenä, musiikillisesti ja henkisesti. Siinä oli myös tosi riipivää rakkaustarinaa, mistä uusin biisikin on lähtöisin.

Mikä on muuttunut sitten Dreamsin?

– Dreamsin musiikkivideon jälkeen mä huomasin, että jengi on kriittisempää mitä olin luullut. Päätin, että perkele, kyllä tässä täytyy kehitellä vielä itseään hyvän aikaa, ja sen myös tein. Sain palautetta vahvasta suomalaisesta aksentista ja lyriikan köyhyydestä, joten panostin erityisesti niihin osa-alueisiin.

Miltä tuntui, kun sinua dissattiin esikoisestasi niin paljon?

– Kyllä siinä ensimmäisenä tuli sellane vahva WTF-fiilis, kun tulee duunista himaan ja yhtäkkiä ruudulla lukee 25 000 katsojaa, sitten 100 000 ja luku vaan nousi. Ei sellaiseen osannut reagoida yhtään. Kritiikin kärkevyys pääsi ihon alle, mutta nopeasti siinä oppii pelin hengen.

Oliko kritiikki mielestäsi aiheellista? 

– Kritiikki on aina kritiikkiä ja kritiikki kritiikkiä. Sitä lausetta pitää miettiä. Rakentava kritiikki on aina aiheellista, ja eihän se musiikkivideo tai kappale ollut parhaasta päästä. Mutta silloin tavoitteena oli nähdä oma video ruudulla, ja siinä onnistuinkin, vaikkakin kyseenalaisista syistä.

Mikä sai sinut silti jatkamaan musiikin tekemistä?

– Intohimo isolla iillä. Musiikki on auttanut mut hyvin monen äärimmäisen tilanteen läpi, ja samalla tavalla mä haluan antaa tätä taiteenlajia takaisin maailmalle. Se on mulle taikaa, mihin mä nojaudun, kun jalkoja heikottaa.

Miksi räppäät englanniksi? Oletko harkinnut vaihtavasi kieltä?

– Olen harkinnut kielen vaihtamista, ja ehkä joskus teenkin niin, mutta englannin kieli on nykyään niin laajasti käytetty, että tuntuu paremmalta, kun joutuu mahdollisimman vähän rajaamaan ihmisiä tältä pallolta kuuntelijakunnakseen.

Mitä haluaisit sanoa sinulle naureskeleville?

– Jos mun musiikki naurattaa niin naura kovaa. Jos se itkettää tai huudattaa, tee niin. Mä teen samoin mukana.

Mistä flowsi rakentuu?

– Yllätyksistä.