DJ Polarsoul ikuisuuden äärellä

Kolme vuotta sitten julkaisemansa Pilvilinnan jälkeen DJ Polarsoul ajatteli hetken, ettei tee tuottajalevyä enää koskaan. Toisaalta vanha vitsi 20 vuoden välein julkaistavasta kokoelmalevystä oli heitetty ilmoille, ja lopulta Forever-nimeä kantava albumi ilmestyi tänään, kymmenen vuotta aikaisemmin kuin vitsi edes velvoitti.

– Levy  on hyvin epätieteellinen ja ikuisuus-teemaa monesta kulmasta lähestyvä tutkimus. En ole vieläkään ihan varma, mihin tulokseen se päätyy. Meitsistä tuli isä tän prosessin aikana, ja sitä kautta ehkä on tullut mietittyä, mitä me itsestämme laitamme eteenpäin.

Foreverin avausraita Ikuisesti jäi syövän selättämän Edorfin viimeiseksi äänitykseksi, kuolevan miehen viimeiseksi manifestiksi. Biisissä Edorf käsittelee ihmisen halua jättää jälkeensä jotain täältä lähdettyään. Hänen kohtalonsa tuo kappaleeseen suuren latauksen, mutta sen tekeminen sujui Polarsoulin mukaan helposti.

– Mietin pitkään, kehtaanko edes kysyä Edorfia mukaan levylle. Keikkamyyjäni ja yhteinen ystävämme Maija kannusti siihen. Edorf innostui samantien ja ymmärsi heti ideani. Joku kuusi tuntia käymäämme puhelinkeskustelua myöhemmin sieltä alkoi ilmestyä raitoja. Meidän oli aluksi tarkoitus ensin vain demottaa biisi, mutta ei lauluraidoissa ollut sitten mitään vikaa, joten ne jäivät levylle sellaisinaan.

DJ Polarsoulin soundi on jylhyydessään ja elokuvallisuudessaan tunnistettava. Foreverillä liikutaan kuitenkin hyvin laajalla tunneskaalalla. Edorfin avauksen ja esimerkiksi humoristisemman Raimon Viiden huntin auton väliin mahtuu monipuolinen katselmus näkökulmia ja käsittelytapoja. Foreverillä esiintyvät myös muun muassa Eevil Stöö, MKDMSK, AsaEräkoira ja Julma H.