AK: ”Emme ole ylimielisiä, mutta olemme parasta tässä kaupungissa!”

AK-47-aseesta nimensä saanut AK on räppäävän Donatellan ja kaunisäänisen Taineen muodostama kokoonpano, joka lupaa vaatimattomasti muuttaa kotimaisen räppiskenen.

– Nimi syntyi, kun meille sanottiin, että olemme räpätessämme kuin sarjatuliase. Ollaan kuitenkin rauhanomainen ase, sanat ovat luotejamme!

Donatella ja Tainee tapasivat vasta vuosi sitten, minkä jälkeen yhteistä musiikkia on sitäkin syntynyt kuin sarjatulella. Kaksikko treenaa ja nauhoittaa Street Soul Studion tiloissa Helsingin Harjussa.

– Näin Donatellan räppäävän koulussa poikien kanssa ja sanoin, että mäkin haluan, Tainee kertoo AK:n alkusysäyksestä.

 

AK on omien sanojensa mukaan uniikki yhdistelmä röyhkeyttä ja pehmeyttä. Musiikillisesti he ovat kokeilunhaluisia, eivätkä naiset halua lokeroitua liikaa yhden tyylilajin tekijöiksi:

– Meillä on paljon ysärivaikutteita, mutta teemme musiikkia old schoolista trapiin. Aiheemme ammennamme ihmisten päivittäisestä elämästä; iloista, suruista ja pettymyksistä, Donatella kuvailee. – Politiikasta tai uskonnosta emme tietoisesti puhu, koska ne aiheuttavat vain erimielisyyksiä.

– Ennen kaikkea haluamme tehdä samaistuttavaa musiikkia, Tainee summaa.

– Suomessa tehdään nyt tosi paljon trapia, koska vaikutteita haetaan Amerikasta ja se on nyt pinnalla. Mekin teimme tosin juuri trap-biisin, mutta omalla tavallamme. Taineen lauluosuudet tekevät siitä erilaista kuin muu Suomessa tehty sen genren musiikki.

Donatella ja Tainee eivät halua olla ylimielisiä, mutta luottavat omiin lahjoihinsa ja tekemiseensä:

– Aiomme viedä Suomen maailmankartalle!

AK ei ole vielä juurikaan julkaissut musiikkia, koska Donatella ja Tainee haluavat ulos tulevan materiaalin olevan priimaa. Siihen nähden esiintymiskokemusta on kuitenkin kertynyt jo mukavasti, ja kaksikkoa kysytään keikoille koko ajan enemmän.

– Ihmiset nauttivat esiintymisistämme, koska emme mene lavalle murjottamaan. Se taas motivoi meitä viihdyttämään yleisöä, Donatella kuvailee.  – Esiinnymme aina hetkessä, ja silloin se tulee sydämestä.

– Kun katson keikkavideoitamme, en edes tunnista itseäni!, Tainee kertoo. – En ole oikeasti niin avoin tai puhelias ihminen.

– Mutta kun hän menee lavalle, se on WOW!, Donatella jatkaa. – Itse en edes katso niitä videoita, koska en halua tietää, millainen olen keikalla ollut. Mutta lavalla meillä on aina hauskaa!

 

AK esiintyy seuraavan kerran The Link -tapahtumassa 7.12. Konepajan Brunolla ja Street Soul Studion open mic -illassa Lepakkomiehessä 22.12. Kaksikko nähdään myös lämmittelemässä yhdysvaltalaista Princess Nokiaa Kuudennella Linjalla ensi helmikuussa.