Ilmoitus: Näin selviät kesän festareiden aiheuttamasta rahapulasta

Kesän päättyessä huomaa usein, että tuli elettyä hieman, ja joskus aika paljonkin, yli varojensa. Suunnitelmallinen säästäminen ja akuuttien menojen hoitaminen järkevällä lainanotolla auttaa saamaan taloutesi kuntoon.

[ILMOITUS] Kesälomalla on tarkoitus tehdä kaikkea sellaista, mihin ei muulloin ole aikaa tai mahdollisuutta. Lomamatkat ja festarit ovat usein unohtumattomia kokemuksia, mutta loman jälkeen saatat huomata, että laskut odottavat maksajaansa kuten muulloinkin, mutta tilin saldo alkaa olla jo liki miinuksella. Tilanteen voi kuitenkin korjata suunnitelmallisella rahankäytöllä. Lisäksi netistä löytyy pilvin pimein lainantarjoajia, joilta lainaa voi hakea ilman vakuuksia ja takaajia.

Kuinka haen nettilainaa järkevästi

Mutta kuinka sitten löytää juuri se itselle sopivin ja edullisin lainatarjous netin lainaviidakosta? Helpoimmin se onnistuu lainoja ja lainantarjoajia vertailemalla, ja siinä suureksi avuksi ovat lainojenvertailupalveluja tarjoavat sivustot, kuten lainaa-helposti.fi Lainavertailupalvelu kokoaa yhdelle, selkeälle listalle kymmenien eri lainantarjoajien lainat, josta sinun on helppo verrata lainasummia, todellisia vuosikorkoja ja maksuaikoja ennenkuin valitset lainoista sen yhden tai useamman jota haet. Palvelun käyttö on sinulle täysin ilmaista.

Perusvaatimuksina useimmilla rahoittajilla on, että hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen tai hieman vanhempi, hän asuu vakituisesti Suomessa ja saa säännöllisiä tuloja eikä hakijalla ole maksuhäiriömerkintöjä. Ehdot vaihtelevat lainantarjoajan, lainasumman ja maksuajan mukaan, joten lainojen ehtoihin kannattaa tutustua tarkasti ja ajan kanssa. Myös korot ja erilaiset sivukustannukset vaihtelevat paljon ja saattavat vaikuttaa huomattavastikin lainan kokonaishintaan. Älä siis kiirehdi, vaan tutki rauhassa tarjontaa, useimmiten saat lainatarjouksen tai -päätöksen hyvinkin nopeasti sitä kerran haettuasi.

Mitä tulee ottaa huomioon lainaa haettaessa

Kun lainanotolle tulee tarvetta vaikkapa juuri lomien kustannuksia tasoittamaan, kannattaa aivan ensiksi selvittää realistisesti oma taloustilanteensa. Onko lainan ottaminen aivan välttämätöntä, kuinka paljon lainaa tarvitsee ja kuinka pitkä maksuajan tulisi olla. Pitää muistaa, että lainasta joutuu maksamaan myös korot ja muut kulut, eli maksat takaisin aina enemmän kuin lainasit, korosta riippuen joskus aika runsaastikin enemmän. Ehkä se kaikkein tärkein asia lainanottoon liittyen on, pystyykö lainan myös maksamaan sovitusti takaisin.

Lainan ottaminen on sitova sopimus, ja sopimuksen ehtoja tulee noudattaa. Mikäli maksut myöhästyvät tai jäävät jopa kokonaan hoitamatta, alkavat korkokulut kohota ja pahimmassa tapauksessa aiheuttavat maksuhäiriömerkinnän ja sitä kautta luottotietojen menetyksen. Tämä vaikuttaa sitten jatkossa hyvinkin monin eri tavoin ja hankaloittaa elämää, joten luottotiedoistaan kannattaa todella pitää hyvää huolta ja hoitaa maksut ajoissa.

Selvitä siis aivan ensiksi tulosi ja pakolliset menot, joiden jälkeen jäävällä rahamäärällä voit lyhentää lainaa. Sovita lainan määrä ja maksuaika sen mukaan mihin sinulla on realistiset mahdollisuudet ja ota lainaa ainoastaan sen verran kuin ehdottomasti tarvitset. Pyri myös pitämään maksuaika mahdollisimman lyhyenä, näin säästät lainan koroissa ja muissa kuluissa, eli käytännössä lainasi tulee halvemmaksi. Pienempi kuukausierä ja pitempi laina-aika tulee yleensä aina kalliimmaksi kulujen muodossa, vaikka joskus se voi tietysti olla tarpeen. Harkitse itsellesi sopivin ja kokonaisedullisin vaihtoehto tarkasti.

Miten haet lainaa netistä

Tutustu lainavertailupalvelun lainalistaan ja valitse siitä omaan tilanteeseesi sopivin tai sopivimmat lainantarjoajat. Lainaa haetaan suoraan rahoituslaitoksen sivulta lomakkeella, johon täytät lainantarjoajan pyytämät tiedot. Tämän jälkeen rahoituslaitos arvioi maksukykysi ja lähettää sinulle lainatarjouksen, mikäli ehdot täyttyvät. Voit vapaasti hyväksyä tai hylätä tarjouksen, sopimus on sitova vasta kun olet hyväksynyt sen. Hyväksyttyäsi tarjouksen saat rahat yleensä tilillesi hyvinkin nopeasti, useimmiten viimeistään muutaman päivän kuluttua.

Lyhyt kesä kannattaa siis ehdottomasti käyttää juhlimiseen, ja järkevällä suunnittelulla myös rahat-asiat saa syksyn kuluessa kuntoon.