Ilmoitus: Edullisen lainan hakeminen voi olla vaihtoehto musiikkiharrastuksen rahoittamiseen

Rahan lainaaminen on osa lähes kaikkien suomalaisten taloudenhoitoa jossain elämän vaiheessa. Lainoja voidaan hakea hyvin moniin eri tarkoituksiin, kuten musiikkiharrastuksen rahoittamiseen. Olit sitten hankkimassa uusia soittimia tai vaikka suunnittelet festari matkaa ulkomaille, musiikin harrastus voi käydä kalliiksi. Jos mietit lainan hakemista, on kuitenkin hyvä tietää, miten voit löytää edullisen tarjouksen.

Unsplash / Towfiqu barbhuiya

Mainos: Matchbanker

Lainojen hakeminen ja maksaminen takaisin yhdistyy yhä monien suomalaisten mielissä opintolainoihin, asuntolainoihin ja muihin yleisiin ja elämää konkreettisilla tavoilla ohjaaviin lainoihin. Käytännössä lainamarkkinoilla on kuitenkin tarjolla kuluttajille laaja kattaus erilaisia vaihtoehtoja moniin eri käyttötarkoituksiin. Viime vuosikymmenen aikana lainaaminen siirtyi lopullisesti nykyaikaan, kun Matchbanker.fi ja muut verkon lainoja vertailevat palvelut rymistelivät lainamarkkinoille auttamaan kuluttajia löytämään heille sopivan tarjouksen.

Lainaajien kilpailu

Perinteisesti lainamarkkinat olivat Suomessa perinteisten pankkien areena. Rahoitusmarkkinoiden mullistuttua ja koko talouden digitalisoiduttua myös lainojen hakeminen ja kilpailuttaminen on muuttanut muotoaan.

Nykyisin lainamarkkinoilla asiakkaista kilpailevat niin kotimaiset ja monikansalliset pankit, kuin pienemmät verkossa toimivat rahoituslaitokset. Halutuin asiakas on luotettava ja vastuullinen velallinen, jonka lainan antaja voi uskoa maksavan velkansa takaisin ajallaan, korkoineen päivineen. Näin ollen halutuimmat asiakkaat voivat ottaa kilpailutilanteesta kaiken irti, kilpailuttaa lainat eri tahojen kesken ja poimia mukaansa lainat, jotka sopivat heidän tarpeisiin kuten musiikkiharrastuksen kuluihin.

Miten löytää edullisin laina?

Edullisimman mahdollisen lainan löytämisellä on kaksi perusedellytystä:

  1. Vastuullinen ja pitkäjänteinen taloudenpito ennen lainan hakemista.
  2. Lainan kilpailuttaminen ja lainatarjousten vertailu hakemisen ohessa.

Vastuullinen taloudenpito nostaa profiilia

Lainanantajat eivät tietenkään halua lainata rahaa, ainakaan edullista sellaista, asiakkaille, joiden he eivät luota maksavan lainoja sekä niiden korkoja takaisin ajallaan. Niinpä sellaiset asiakkaat, joilla on luottotiedot kunnossa, säännölliset tulot ja muut lainat hoidettu kunnialla pois, ovat haluttuja asiakkaita. Vastuullisesti talouttaan hoitaville hakijoille tarjotaan loogisesti parhaat ja edullisimmat lainat, sillä niin pankit kuin muut lainanantajat haluavat heidät asiakkaikseen. Vastaavasti hakijat, joilla on taloudenhallinnan kanssa ongelmia tai esimerkiksi maksuhäiriömerkintä ja rahat on sijoitettu rahastojen sijaan lenkkareihin, joutuvat tyytymään huonompiin tarjouksiin.

Lainojen kilpailuttaminen ja lainatarjousten vertailu

Kun omasta taloudesta on ensin pitänyt hyvää huolta, on aika siirtyä itse lainojen hakemiseen ja sen eri vaiheisiin. Lainoja voi hakea ja kilpailuttaa niin perinteisten pankkien kuin verkon rahoituslaitosten välillä. Riippumatta lainanhaun kohteesta itse kilpailutusprosessi on samanlainen.

Kilpailuttamisella tarkoitetaan lainojen kohdalla sitä, että sama lainahakemus samoine tietoineen ja numeroineen lähetetään usealle potentiaaliselle lainaajalle samalla kertaa. Sen voi lähettää niin jokaiselle kaupungin pankille, kuin verkossa lainapalvelun kautta jopa kymmenille rahoituslaitoksille. Kun hakemus on käsitelty, niin lainaajat tarjoavat hakijalle lainoja sen perusteella, kuinka kovasti he haluavat hakijan asiakkaakseen.

Jos hakijaa lykästää, niin tälle tarjotaan useampia lainoja eri tahoilta. Tällöin on aika vertailla lainoja, ja valita niistä paras mahdollinen. Lainatarjouksissa ilmoitetaan aina yksityiskohtaisesti lainan ehdot, kuten nimelliskorko ja muut kustannukset. Näiden perusteella lainasanastoon perehtynyt hakija voi helposti ja nopeasti valita parhaan lainatarjouksen ja ottaa sen vastaan.

Lainan hakeminen ei ole ainoa vaihtoehto musiikkiharrastuksen rahoittamiseen

Jos sinulle on mielessä suurempi musiikkiharrastuksen kulu, kannattaa muistaa, että lainan hakeminen ei ole ainoa vaihtoehto sen rahoittamiseen. Jos esimerkiksi haluat hankkia uuden soittimen, voit tutustua myös käytettyihin vaihtoehtoihin. Voit löytää upeita soittimia jopa yllättävän edullisilla hinnoilla.