Ilmoitus: Astu Sideways-tunnelmiin jo ennakkoon! Garage Sale: Arts x Crafts x Bar avaa ovensa tänään!

[ILMOITUS]

Helsingissä osoitteessa Unioninkatu 25 voi aistia aitoa autotallifiilistä, kun Garage Sale –afterwork-baari avautuu Basson Pop-upin tiloihin. Katutaide ja käsityöläisyys kulkevat käsi kädessä, kun Stadin kiinnostavimmat tekijät kokoontuvat saman katon alle.

Toukokuun 11.–20. päivä Garage Sale –afterwork-baarissa pääsee nauttimaan katutaiteen ja käsitöiden lisäksi musiikista, leffoista ja tottakai afterwork-virkistymisestä. Garage Sale avaa ovensa sunnuntaitaukoa lukuunottamatta aina neljältä. Tarkemmat speksit voit tsekata Facebook-sivulta.

”Halusimme nostaa pieniä helsinkiläisiä yrittäjiä esiin, antamalla heille mahdollisuuden tuoda omia töitään vielä paremmin näytille. Halusimme sellaisia yrityksiä, jotka sopivat siihen omaan autotallihenkiseen brändiimme. Helsinki on täynnä kaikkia makeita juttuja ja tekijöitä suurella intohimolla, mutta heillä ei välttämättä olisi varaa esimerkiksi vuokrata tällaista tilaa näiltä kulmilta Helsingissä”, kertoo Sinebrychoffin Garage–juomabrändistä vastaava Salla Malminen.

Yksi yrityksistä on Kirsi Pitkäsen Laatikkokauppa. Yritys on suomalaisen puun asialla valmistamalla männystä erilaisia tyylikkäitä säilytysratkaisuja.

”Yksinkertaisia asioita tähän päivään, mutta kuitenkin mitoitettuna oikeaa tarvetta varten, kuten vaikkapa suodatinpusseja”, Pitkänen sanoo.

Laatikkokaupan tuotteiden uskoisi kiinnostavan esimerkiksi musiikin suurkuluttajia, laatikkoihin kun menee kätevästi talteen niin 12– kuin 7-tuumaisetkin. Laatikkokauppa tekee myös mittatilaustöitä ja juuri hiljattain yritys sai tilauksen vinosta suojakotelosta vahvistimelle.

Mikä tärkeintä, eräs laatikko on kuin täydellisesti mitoitettu kuudelle kylmälle Garagelle.

Pop-upin tiloissa tuskin jää näkemättä Laatikkokaupan luomuksia, jossa niitä on hyödynnetty paljolti muiden eri toimijoiden kesken. Laatikkokauppa on paikalla koko tapahtuman keston ajan.

Tietysti myös tyylikkäät vaatteet ovat iso osa Garage Salea. Mukana on nopeasti katu-uskottavaksi brändiksi noussut Zouseph’s, jonka vaatteita on voinut nähdä monien Suomen suosituimpien artistien päällä JVG:sta Sanniin ja Kasmiriin.

Tyylikästä vaatepuolta edustaa myös monille Viiskulmasta tuttu The Empire Helsinki, jolla on Pop upissa näytillä Rasmus Tikkasen suunnittelemia merinovillasta valmistettuja pipoja. Tikkanen on pop-upissa paikalla ja kovalta tekiljältä voineekin kysellä mieleen tulevia asioita. Pop-upin seinillä näkee Tikkasen tekemää taidetta, joten siinäkin mielessä käsitöiden ja katutaiteen symbioosi näkyy Garage Salen tiloissa mainiosti.

Sekä The Empire, että Zouseph’s ovat esillä koko tapahtuman ajan.

Luvassa on myös paljon muuta. Tarkimmat tiedot löytyy alati päivittyvästä Facebookin-tapahtumasivusta, mutta mielenkiintoista oheistoimintaa kannattaa pistää muistiin jo nyt. Heti tänään (11.5.) on luvassa t-paitojen tuunausta, lauantaina 13.5. Basson DJ-levykirppis, keskiviikkona ja torstaina 17.-18.5. walk in –tatuointeja. Etenkin graffitikulttuurista kiinnostuneiden kannattaa panna merkille Uudet diktaattorit –graffitidokkari, joka esitetään perjantaina 19.5. Tuolloin paikalla on myös elokuvan ohjaaja Aleksi Pohjavirta, joka pohjustaa elokuvaa ja vastailee kysymyksiin.

Garage Salen eräänlaisena kruununjalonkivenä loistaa perinteikäs Majava-baari, joka operoi Garagen afterwork-baaria. Osoitteeseen Unionkatu 25 kannattaa siis ehdottomasti suunnata virkistäytymään työpäivän jälkeen.

#garagesale #garagedrink

[ILMOITUS]